Στα μονοπάτια της Χαλκιδικής

monopati-xalkidiki
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στον… δρόμο της πιστοποίησης τριών περιπατητικών μονοπατιών βρίσκεται η Χαλκιδική, στα πλαίσια δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών. Ομάδα επιστημόνων και φοιτητών από το ΑΠΘ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, καθηγητή Θεοχάρη Ζάγκα, και τη συνεργασία του καθηγητή Ευάγγελου Καραγιάννη, ειδικού στη διάνοιξη δασικών δρόμων, ανέλαβε την εκπόνηση έρευνας για τη δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών σε όλη τη Χαλκιδική, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να δημιουργηθούν τρία πιλοτικά μονοπάτια, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ένα στην Κασσάνδρα, ένα στη Σιθωνία και ένα στο τρίτο πόδι, στο μονοπάτι του Αριστοτέλη, όπου η διαδρομή θα είναι Νέα-Παλαιά Στάγειρα.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

«Επειδή είμαστε στο σημείο μηδέν στο θέμα αυτό ως χώρα, προσπαθούμε να κάνουμε μια σωστή αρχή, ώστε τα μονοπάτια αυτά να πιστοποιηθούν και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διασφαλίζουμε ότι όποιος ακολουθεί ένα μονοπάτι δεν θα χαθεί, δεν θα ταλαιπωρηθεί και δεν θα κινδυνεύσει», δήλωσε ο κ. Ζάγκας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα μονοπάτια θα είναι ασφαλή και ευανάγνωστα, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη της συντήρησής τους.

Το εγχείρημα εντάσσεται στο νέο στρατηγικό πλάνο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής για την επόμενη τριετία και στηρίζεται από τους θεσμικούς φορείς και οργανώσεις του νομού. Στόχος είναι, όπως σημειώνει ο κ. Ζάγκας, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και ο εμπλουτισμός και η διαφοροποίηση του υφιστάμενου τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής, το οποίο θα απευθύνεται σε ένα κοινό που επιδιώκει αυτού του είδους τον τουρισμό και όχι μόνον τον παράκτιο και τις θαλασσινές δραστηριότητες.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές