Στα χέρια της Επ. Ανταγωνισμού η συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

Ξαναγράφεται η συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Να πάρει τις -κρίσιμες- αποφάσεις της όσον αφορά το πολύκροτο ντηλ Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη καλείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς τα στοιχεία της επιχειρηματικής συμφωνίας βρίσκονται πλέον στα χέρια της.

Η Σκλαβενίτης ζήτησε από την ανεξάρτητη Αρχή να δώσει το «πράσινο φως» για τη συγχώνευση η οποία θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Ελληνικές Υπεραγορές».

Η ετυμηγορία της Επ. Ανταγωνισμού πρέπει να εκδοθεί εντός 90 ημερών ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να «τρέξει» η διαδικασία και οι αποφάσεις να ληφθούν νωρίτερα.

Βεβαίως είναι σαφές ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση καθώς απαιτείται μελέτη του δικτύου σούπερ μάρκετ  σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές όπως η Αττική και η Κρήτη και να μην επηρεάζεται ουσιωδώς αρνητικά ο προβλεπόμενος κύκλος εργασίας της νέας εταιρείας στις περιοχές αυτές σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της Μαρινόπουλος για το έτος 2015.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της συμφωνίας η εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές» αποκτά τον έλεγχο, μέσω της μεταβίβασης τμήματος του ενεργητικού και παθητικού των υπό εξυγίανση εταιρειών: Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, βάσει του σχεδίου εξυγίανσης που υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο η Μαρινόπουλος αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταβιβάσει στην Ελληνικές Υπεραγορές το σύνολο των μετοχών που αυτή κατέχει κατά πλήρη κυριότητά της στις εταιρείες ΜΑΡΚΕΤΑ, ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ, TOP HOUSE, ΚΡΟΝΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ και ΖΕΥΞΗ.

-Διαφήμιση-