Αυτό το άρθρο είναι 30 μηνών

Standing Ovation: Χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ σε εταιρεία που αναπτύσσει βιώσιμες εναλλακτικές πρωτεΐνης γάλακτος

27/10/2022
2' διάβασμα
standing-ovation-chrimatodotisi-12-ekat-evro-se-etaireia-pou-anaptyssei-viosimes-enallaktikes-proteinis-galaktos-276240

της Ελένης Ριζάκη

Κλείνοντας έναν πολύ προσοδοφόρο γύρο χρηματοδότησης, η καινοτόμος startup στον τομέα της τεχνολογίας τροφίμων Standing Ovation συγκέντρωσε μια νέα επένδυση 12 εκατ. ευρώ. Με έδρα το Παρίσι, η εταιρεία αναπτύσσει εναλλακτικές λύσεις αντί για ζωικές πρωτεΐνες γάλακτος, φιλοδοξώντας να κάνει πραγματικότητα για την αγορά το γαλακτοκομικό τυρί χωρίς τη χρήση ζώων.

Με έτος ίδρυσης το 2020, η Standing Ovation θέλει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διατροφική μετάβαση που επιχειρεί η Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι η κτηνοτροφική βιομηχανία ευθύνεται για περίπου το 15% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές εκφράζουν ηθικούς προβληματισμούς για τις πρακτικές του κλάδου.

Ανταποκρινόμενη σε αυτή την τάση αναθεώρησης και επαναπροσδιορισμού του διατροφικού μοντέλου, η εταιρεία αναπτύσσει καζεΐνες που προέρχονται από ζύμωση, με σκοπό την παραγωγή υποκατάστατων τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων που δεν περιέχουν λακτόζη ή συστατικά ζωικής προέλευσης. Χρησιμοποιώντας πρωτεΐνες που παράγονται από μικροβιακή ζύμωση, η startup παράγει εναλλακτικές λύσεις σε δημοφιλή γαλακτοκομικά προϊόντα. Η εταιρεία είναι σε θέση να παράγει καζεΐνες σε ζυμωτήρες, χωρίς να χρειάζεται προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Οι καζεΐνες είναι η κύρια πρωτεΐνη του γάλακτος (αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 80%) και, μεταξύ άλλων, επιτρέπουν στο γάλα να πήξει. Η Standing Ovation έχει βρει μια μέθοδο χρήσης των καζεϊνών μαζί με άλλα προϊόντα φυτικής ή ορυκτής προέλευσης για την απόκτηση υποκατάστατων τυροκομικών προϊόντων, εστιάζοντας στα φρέσκα και μαλακά τυριά.

Αυτός ο γύρος της σειράς Α, που έκλεισε μόλις στα δύο χρόνια από την έναρξή του, θα χρηματοδοτήσει τα επόμενα στάδια ανάπτυξης της εταιρείας, επεκτείνοντας την τεχνολογία της σε βιομηχανική κλίμακα.

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: