Γ. Σταθάκης: Μέχρι αρχές Ιούνη η πληρωμή των τευτλοπαραγωγών

Την δέσμευση ότι μέχρι αρχές Ιούνη θα έχει καταβληθεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή του 2015, κατάφεραν να πάρουν οι εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11/5.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), του Σωματείου Τευτλοπαραγωγών Πλατέως, εκπρόσωποι τευτλοπαραγωγών από την Λάρισα, η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κωνσταντίνος Αχιλλέα Καραμανλής και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωϋσιάδης, τους οποίους ο Γ. Σταθάκης ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών ο Γ. Σταθάκης επεσήμανε ότι η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ότι σύντομα θα εκταμιευτούν τα πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των παραγωγών. Τόνισε επίσης ότι η νέα διοίκηση της ΕΒΖ έχει αναλάβει να εκπονήσει σχέδιο ώστε στα δύο επόμενα χρόνια η εταιρεία να γίνει κερδοφόρα.  Τέλος ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να στηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ, με στόχο στο μέλλον να υπάρξουν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξής της.
 
Ικανοποιημένος με την εξέλιξη δήλωσε στο ypaithros.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοπαραγωγών Παύλος Μπογιαννίδης, ο οποίος είπε ότι «δεν έχουμε άλλη λύση και δυστυχώς ή ευτυχώς και ως αναγκαίο κακό είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί τουλάχιστον τώρα ευελπιστούμε ότι θα πληρωθούμε. Η υπόσχεση που πήραμε από τον Υπουργό είναι ότι ευελπιστεί ότι μέχρι τα τέλη Μάη και αρχές Ιούνη, θα πληρωθούμε 5 εκατομμύρια ευρώ, από τα 7 εκ. ευρώ, που μας οφείλονται, για την παραγωγή του 2015».

Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των τευτλοπαραγωγών κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ζητήσει από την ηγεσία του, να εξοφληθούν για το 2013, 2014 και 2015, πληρωμές για την ολοκληρωμένη διαχείριση της τευτλοκαλλιέργειας.

Ανθή Γεωργίου