Στη Μόσχα χωριάτικη σαλάτα για Γκίνες

Στη Μόσχα χωριάτικη σαλάτα για Γκίνες

Στη Μόσχα παρασκευάστηκε χωριάτικη σαλάτα που ζυγίζει είκοσι τόνους και 100 κιλά με στόχο μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Πάνω από 1.000 εθελοντές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 4/9 στην Κόκκινη Πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας και παρασκεύασαν την αγαπημένη πολλών Ρώσων ελληνική σαλάτα!

«Στόχος ήταν να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την ελληνική κουζίνα στους Ρώσους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μασμανίδης, γενικός διευθυντής της εταιρείας Mouzenidis Travel, που είχε και την πρωτοβουλία για την δράση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Πόλης της Μόσχας και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, όπως και ο ενθουσιασμός όλων όσοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά το θέαμα, αλλά και να πάρουν μία …γεύση από τη σαλάτα.

Άλλωστε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μασμανίδης, οι Ρώσοι, οι οποίοι και επισκέπτονται σε μεγάλους αριθμούς κάθε χρόνο την Ελλάδα, αγαπούν ιδιαίτερα την ελληνική κουζίνα και η ελληνική σαλάτα κατέχει περίοπτη θέση στο μενού των εστιατορίων της Ρωσίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα στον κόσμο (13 τόνοι 417 κιλά) κατείχε η Ιεράπετρα από τις 19 Ιουνίου 2010, ενώ η μεγαλύτερη σαλάτα λαχανικών, που καταγράφεται στα ρεκόρ Γκίνες, έχει φτιαχτεί στο Βουκουρέστι, τον Σεπτέμβριο του 2012 και ζύγιζε 19 τόνους και 50 κιλά.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ