Στη βουλή η υπόθεση Novartis, διαφωνία με το καλημέρα

Άνω κάτω στη Βουλή για τυχόν παραγραφή στο σκάνδαλο “Novartis”
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Οι αντιρρήσεις και οι διαφωνίες για το θέμα της κάλπης – 10 κάλπες έχει εισηγηθεί η κυβερνητική πλευρά, 1 η αξιωματική αντιπολίτευση – δυναμιτίζουν εξαρχής τη διαδικασία, καθώς με το καλημέρα τέθηκαν διαδικαστικά ζητήματα. Στην Ολομέλεια της Βουλής εξετάζεται η κυβερνητική πρόταση αν θα πρέπει να παραπεμφθούν οι : Ευάγγελος Βενιζέλος, Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, Γεώργιος Κουτρουμάνης, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Παναγιώτης Πικραμμένος, Μάριος Σαλμάς, Αντώνιος Σαμαράς και Ιωάννης Στουρνάρας.  Αντιρρήσεις διατυπώνουν οι εισηγητές των κομμάτων, της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος. 
 
Ο κ.Δένδιας ζήτησε ή να υπάρξουν 11 κάλπες, εκ των οποίων η μία θα συμπεριλάβει και τον νυν υπουργό Ναυτιλίας, Πάνο Κουρουμπλή, ο οποίος διατέλεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για τη διερεύνηση της τυχόν εμπλοκής του στην υπόθεση “Novartis”. Ο κ.Κουτσούκος ζήτησε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες του νυν υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ήταν τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, την περίοδο θητείας Κουρουμπλή, ο οποίος ήταν επικεφαλής στο υπουργείο Υγείας. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν ζητήσει να στηθούν 10 κάλπες για δέκα πολιτικά πρόσωπα. “Δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική…Εδώ δεν είναι ακροαματική διαδικασία δικαστηρίου”, ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. 
 
«Μόνο η επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες, εδώ θα μιλάμε με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό”, ανέφερε μεταξύ άλλων, απαντώντας στον Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος νωρίτερα ανέφερε ότι “Δεν είναι έκτακτο στρατοδικείο, όταν κατηγορείτε ανθρώπους και παρατάξεις.  Να μάθετε να ακούτε”, ανέφερε και χαρακτήρισε το κείμενο “επιτομή της μεθόδευσης” και τόνισε ότι ακόμη κι αν αθωωθούν τελικά “η σπίλωση και η λάσπη θα παραμείνει”. Εξετάζονται ποινικές ευθύνες, ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος: “Δεν εξετάζεται in rem αλλά in persona”, ανέφερε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, ως κυβερνητικός εισηγητής. “Ο κ.Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος;” ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. “Δεν έχουμε 11 κάλπες γιατί για το ζήτημα Κουρουμπλή, η πρόταση, είναι η πρόταση της συγκάλυψης”. “Όλη η διαδικασία έχει 3 κουκουλοφόρους μάρτυρες”, ανέφερε ο κ.Βορίδης. “Δεν έχουμε εξατομίκευση. Γιατί θέλετε 10 κάλπες;”, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση “σκευωρίας και συγκάλυψης”, “Αποδίδονται κάποια εγκλήματα από το διαβιβαστικό της Εισαγγελέως Διαφθοράς”, ανέφερε, ενώ φραστικό επεισόδιο υπήρξε με τον βουλευτή της ΝΔ,  Βασίλη Κικίλια. “Διαβάστε το άρθρο 67”, ανέφερε η κ.Χριστοδουλοπούλου. “Δεν υπάρχει έλλειψη των εγκλημάτων”. “Εμείς υποστηρίζουμε ότι η πρόταση είναι ανυπόστατη και παντελώς άκυρη”, ανέφερε εκ της  ΔΗΣΥ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. 
 
-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας