Στην Αθήνα ο Επίτροπος Φ. Χόγκαν. Όλο το πρόγραμμά του

Φ. Χόγκαν: Ετοιμάζονται αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με θέμα «Kοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ): διδάγματα του παρελθόντος, προκλήσεις του μέλλοντος», η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνει στις 7 Οκτωβρίου 2016, το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριό της για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει με ομιλία του ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ κ. Φιλ Χόγκαν, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας. Η ομιλία του Επιτρόπου θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΚΑΠ για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της 1ης θεματικής ενότητας του Συνεδρίου, πρόεδροι και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι εθνικών αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων των χωρών του Νότου της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις και θα καταθέσουν εμπειρίες και προβληματισμούς σε σχέση με διαμορφωμένες συνθήκες και τις μελλοντικές προοπτικές για τους συνεταιρισμούς των μεσογειακών χωρών, τόσο στο πλαίσιο της ΚΑΠ, όσο και των ευρωπαϊκών και διεθνών αγορών γενικότερα. Τα εργαλεία και οι πολιτικές που θα συνθέσουν το μελλοντικό μοντέλο της ΚΑΠ αποτελούν τον κορμό της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 2ης θεματικής ενότητας. Η ποιότητα, η προώθηση και η ιχνηλασιμότητα, ο ρόλος των χρηματοοικονομικών εργαλείων και των εργαλείων διαχείρισης κινδύνου, αλλά και η συμβολή των νέων τεχνολογιών στη στήριξη της ευρωπαϊκής γεωργίας, αποτελούν ζητήματα που έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι των διαβουλεύσεων σε επίπεδο ΕΕ και τα οποία εξέχοντες προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και την ΕΕ θα επιχειρήσουν να αναλύσουν και να προσεγγίσουν.

Η έμφαση στην ελληνική πραγματικότητα με στόχο να αναδειχθούν καίρια ζητήματα γύρω από την ανάπτυξη της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την θεματική του Συνέδριου. Διακεκριμένοι εκπρόσωποι του συνεταιριστικού και επιχειρηματικού χώρου θα αναφερθούν στα καίρια ζητήματα και τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται γύρω από την κατάσταση και τις προοπτικές του συνεταιριστικού τομέα, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, ενδεδειγμένες στρατηγικές κατευθύνσεις για την μελλοντική πορεία και την ανάπτυξη των αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, στη Βουλιαγμένη Αττικής

Πρόγραμμα Φ. Χόγκαν

Επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ κ. Phil HOGAN στην Αθήνα (6-7/10/2016)

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Phil Hogan, αρμόδιος για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

– την Πέμπτη 6/10, ο Επίτροπος Hogan θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου (ώρα 09.00) και στη συνέχεια με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 10.30).

Θα ακολουθήσει σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση (ώρα 10.50) και αμέσως μετά ομιλία του Επιτρόπου στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου (ώρα 11.00).

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Hogan και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου  στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει εκδήλωση για την καταχώρηση της «Φάβας Φενεού» (FavaFeneou) στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ) για την Ελλάδα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ώρα 16.45), ο Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Αγροτών COPA-COGECA που θα πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Divani Apollon Palace», στη Βουλιαγμένη.

– την Παρασκευή 7/10, ο Επίτροπος Hogan θα ανοίξει τις εργασίες του «3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας» που οργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (ώρα 10.00, ξενοδοχείο «Divani Apollon Palace», στη Βουλιαγμένη).  Η ομιλία του Επιτρόπου θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΚΑΠ για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Hogan, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνηςδήλωσε:

«Ο γεωργικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός όχι μόνο για την εξασφάλιση θέσεων απασχόλησης, αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιφέρειες, παρόμοιες με αυτές που διαθέτει σε μεγάλο βαθμό η Ελλάδα. Παράλληλα, οι τομείς της γεωργίας και των τροφίμων παρέχουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των τομέων αυτών από τη χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης του Επιτρόπου Χόγκαν, με ένα πλήρες πρόγραμμα συναντήσεων και ομιλιών. Η τελευταία διετία ήταν δύσκολη για την ευρωπαϊκή γεωργία. Οι δυσκολίες όμως αποτέλεσαν αφορμή για την διερεύνηση νέων αγορών και ευκαιριών προβολής των εκλεκτών προϊόντων της Ευρώπης, όπως η Φάβα Φενεού, ένα ακόμα ελληνικό προϊόν που πλέον προστατεύεται μέσω της νομοθεσίας της ΕΕ. Και είναι αυτά τα προϊόντα που αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας στη χώρα μας».

-Διαφήμιση-