Στην Αθήνα την Παρασκευή 5/11 οι Κρητικοί για τα λάθη του ΟΠΕΚΕΠΕ – Συμμετοχή στο συλλαλητήριο δηλώνουν και οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου

Κινητοποίηση ετοιμάζουν οι αγρότες της Κρήτης με βασικό αίτημα τη διόρθωση των λαθών του ΟΠΕΚΕΠΕ κατά την πρόσφατη πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης καθώς και αιτήματα που σχετίζονται με τους δασικούς χάρτες.

Στην διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή που έχει συσταθεί συμμετέχουν αγροτικοί φορείς από όλες τις περιοχές του νησιού ενώ έχουν δηλώσει την υποστήριξη τους τοπικοί φορείς, επαγγελματικοί φορείς, ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Η άνοδος στην Αθήνα προετοιμάζεται να γίνει με ναυλωμένα πλοία που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 4/11 το βράδυ και θα καταφθάσουν στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 5/11.

Στις πυρετώδεις προετοιμασίες τους εκείνο που απασχολεί έντονα τους διοργανωτές είναι ότι λόγω των μέτρων του covid πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα τόσο για τις συνθήκες μεταφοράς του κόσμου στην Αθήνα όσο και για τη μεταφορά τους από το λιμάνι του Πειραιά στο ΥΠΠΑΤ στην Πλατεία Βάθη. Για το λόγο αυτό εξετάζεται η μεταφορά τους με ναυλωμένα πούλμαν.

Στο συλλαλητήριο το παρών θα δώσουν, σύμφωνα με ανακοινώσεις τους, φορείς των σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κορινθιακή σταφίδα.

Η ΥΧ και το ypaithros.gr θα σας κρατάει ενήμερους για όλες τις εξελίξεις

H «Παναιγιάλειος» συμμετέχει στο κάλεσμα της Συντονιστική Επιτροπής Σταφιδοπαραγωγών για το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 5/11