Στην έκθεση Γεωργικών Τεχνολογικών Εφαρμογών «Greentech 2024», η ελληνική εταιρεία αγροβολταϊκών ΟΕΤ

 Παρουσίασε τις πρωτοποριακές εφαρμογές της
13.06.2024
2' διάβασμα
stin-ekthesi-georgikon-technologikon-efarmogon-greentech-2024-i-elliniki-etaireia-agrovoltaikon-oet-323590

Σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα κάνουν την καλλιέργεια και παραγωγή τροφής όλο και πιο δαπανηρή, η διεθνής  έκθεση Green Tech (Άμστερνταμ 11-13 Ιουνίου) δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του κλάδου της γεωργική παραγωγής και τεχνολογίας, να γνωρίσουν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που μπορούν να δώσουν λύσεις στην παραγωγή, να δικτυωθούν και να αναπτύξουν συνεργασίες. 

Η διοργάνωση περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς τομείς ανάπτυξης καινοτομιών, όπου οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους στα πεδία:

  • Κατακόρυφη καλλιέργεια (Vertical Farming)
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Renewables Hub)
  • Τεχνητή Νοημοσύνη & Ρομπότ (AI & Robotics)
  • Φαρμακευτικά φυτά (Medicinal Plants)
  • Νεοφυείς επιχειρήσεις (Start-ups)

Η ελληνική εταιρεία  Organic Electronic Technologies, η οποία συμμετέχει στην διεθνή έκθεση παρουσιάζει  τις πρωτοποριακές εφαρμογές των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή τροφίμων με την παράλληλη παραγωγή καθαρής πράσινης ενέργειας στην ίδια έκταση γης. Αυτή η πρωτοποριακή χρήση δίνει λύσεις σε τρεις προκλήσεις της εποχής μας που είναι η βιώσιμη πράσινη οικονομία, η αύξηση της παραγωγής τροφής και ο περιορισμός της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Η εταιρεία OET ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια την εφαρμογή των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς σε θερμοκήπια. Στη διάρκεια πολυετούς έρευνας και εφαρμογών , παρατηρήθηκε  σημαντική αύξηση της παραγωγής με την χρήση των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, η οποία έφτασε έως και το 30%. Ένα σημαντικό πλεονέκτημά τους  είναι ότι τα ημιδιαφανή φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς απορροφούν την επιβλαβή UV ακτινοβολία, μετριάζοντας τις ασθένειες και τα θέματα ανάπτυξης που προκαλεί στα φυτά.  Επιπλέον, η χρήση τους
συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη μείωση κατανάλωσης του νερού έως και
30% λόγω της επιθυμητής σκίασης που προσφέρουν.

Το περίπτερο της εταιρείας ΟΕΤ στην Greentech επισκέφθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία κ Κατερίνα Γκίνη, ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β κ Ευάγγελος Δαϊρετζής και η επιστημονική συνεργάτιδα της Πρεσβείας κ Αντιγόνη Μπάμπη. Επίσης  από την Enterprise Greece η υπεύθυνη οργάνωσης κ Αμαριλία Κουτσιουμπέλη και η κ Κωνσταντίνα Bouman Agent of Greece από την RAI 

Την Greentech 2023 επισκέφθηκαν 11.500 επαγγελματίες από 128 χώρες του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: