Στην διεθνή έκθεση «SIAL 2016» τα αγροτικά προϊόντα της Πιερίας

Στην διεθνή έκθεση «SIAL 2016» τα αγροτικά προϊόντα της Πιερίας

Στη Διεθνή εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2016 που διοργανώθηκε από 16- 20 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE στο Παρίσι, επιχειρήσεις από όλο το κόσμο είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα ποιοτικά τους προϊόντα.

Για πρώτη φορά η πρωτογενής παραγωγή της Πιερίας συμμετείχε σε μια έκθεση παγκόσμιου βεληνεκούς, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών της που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ιδιαιτέρα αυτών στην παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Η Έκθεση SIAL PARIS η οποία είναι μια παγκόσμια έκθεση υψηλής επισκεψιμότητας, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και απευθύνεται στους επαγγελματίες της διατροφής δίνοντάς τους την ευκαιρία προβολής  στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά με διεύρυνση των καναλιών διανομής των προϊόντων τους.

Συγκεκριμένα στη Διεθνή εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL 2016 στο Παρίσι συμμετείχαν 2 επιχειρήσεις από την Πιερία, η OLYMP -ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και PICANTO – ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ Κ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε., ενώ στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκε η εταιρία ΚΟΡΦΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Α.Ε.. Παράλληλα , έντυπο υλικό επίσης είχαν οι επιχειρήσεις της Πιερίας: ΜΟΥΣΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΓΛΥΚΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΑΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ Α.Ε., ΣΠΕΚΟ – ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΠΝΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε. ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ώστε να ενημερωθούν οι επισκέπτες για τα αγροτικά προϊόντα του τόπου.

Στην αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντεταλμένος σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου –Κίτσιου.