Στην Ελλάδα το κλιμάκιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ – Με Σινούκ στην πληγείσα Θεσσαλία (φωτός)

«Ξεκινάμε την επίσκεψη στην Θεσσαλία, όπου θα επισκεφτούμε αγροτικές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία και θα συνομιλήσουμε με πληγέντες αγρότες», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως τονίζει: «μέσα από τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε, συμφωνήσαμε στο ότι η καταστροφή που υπέστη ο κάμπος είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, και ως τέτοιο οφείλουμε, συλλογικά, να το αντιμετωπίσουμε! Η παρουσία τους στη Θεσσαλία ενδυναμώνει το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής οικογένειας για την κρίση που περνάει η χώρα μας και την προσπάθεια που καταβάλουμε για την ανάταξή της και τους ευχαριστώ θερμά.
Μαζί με τους επικεφαλείς των αντιπροσωπειών που απέστειλαν οι χώρες:
 
Για την Κύπρο, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος_Ξενοφώντος,
για την Βουλγαρία, ο Υπουργός Γεωργίας #Kiril_Vatev,
για την Μάλτα, ο Υπουργός Γεωργίας, Αλιείας, Τροφίμων και Δικαιωμάτων των Ζώων #Anton_Refalo,
για την Σλοβενία, η Υφυπουργός #Eva_Knez,
για την Κροατία, η ΑΕ Πρέσβυς #Aleksandar_Sunko και
για την Ισπανία, η ΑΕ Πρέσβυς #Carles_Casajuana.
 
Τέλος, στην ανάρτησή του ο υπουργός ευχαριστεί «τους συναδέλφους Υπουργούς Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και των κατοίκων της Θεσσαλίας για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους! Η Ευρώπη είναι στο πλάι μας»!
 
Η «ΥΧ» παρακολουθεί την επίσκεψη του κλιμακίου στη Θεσσαλία και θα έχει αναλυτικό ρεπορτάζ των συμμετεχόντων και των όσων συνέβησαν στο φύλλο της Παρασκευής 10/11