Στην Κρήτη αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για την τεχνογνωσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης

Στην Κρήτη αντιπροσωπεία της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για την τεχνογνωσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης

Την Κρήτη επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις καλές πρακτικές στην επιτυχή λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο να ιδρυθεί αντίστοιχος φορέας στην περιοχή τους.

Την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Θεοδώρου, τον περιφερειακό Σύμβουλο ΠΕ Γρεβενών Γρηγόρη Γιαννόπουλο και την υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Παρασκευή Λιόλιου, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλης Χνάρης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, όπου ο κ. Χνάρης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την οργανωτική δομή του φορέα, τα σήματα «Κρήτη» (450 προϊόντα), «κρητική κουζίνα» (40 χώροι μαζικής εστίασης) το «κρητικό μπακάλικο» (5 κρητικά μπακάλικα), τις δράσεις προβολής και προώθησης, που υλοποιεί κατά καιρούς η Αγροδιατροφική Σύμπραξη για τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις, αλλά και την απαραίτητη πληροφόρηση για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει η αντιπροσωπεία προκειμένου να προχωρήσει στην ίδρυση της νέας Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην περιφέρεια τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ο αναγκαίος και καθοριστικής σημασίας ρόλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, για τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, και η συμβολή της Περιφέρειας, η οποία πρωτοστάτησε και άνοιξε το δρόμο για τις Αγροδιατροφικές Συμπράξεις.

«Ιδιαίτερα σημαντικές και πολύτιμες οι εμπειρίες που αποκομίσαμε από την ολιγοήμερη επίσκεψή μας στην Κρήτη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδώρου. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλη Χνάρη για την εγκάρδια φιλοξενία που μας πρόσφερε και επιπλέον να τον συγχαρώ για το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της προβολής των κρητικών προϊόντων. Ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα χαρούμε πολύ να ανταποδώσουμε την φιλοξενία σας και να συνεργαστούμε σε δράσεις, που εξυπηρετούν τον κοινό μας στόχο που είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων μας».