Στήριξη Μπόλαρη στην Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Στήριξη στην Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη

Την στήριξή του για την επίλυση των προβλημάτων, ώστε να είναι εύρυθμη και ποιοτική η λειτουργία της Σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και του οικοτροφείου και των αυτόνομων διαμερισμάτων, όπου διαμένουν τυφλοί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.

«Η λειτουργία της Σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη, συνιστά ορό κοινωνικής πολίτικης και δείκτη πολιτισμού για την πόλη μας, η οποία με ιδιαίτερη ευαισθησία στηρίζει διαχρονικά την ίδια και τη δράση της», επισήμανε ο κ. Μπόλαρης, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ – Σχόλη Τυφλών) και πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης με το μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ και επόπτη του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Φώτη Μπίμπαση, τη διευθύντρια του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Σοφία Γκίκα, και την εκπρόσωπο των εργαζομένων στην σχολή, Αναστασία Παγούνη.

Τα θέματα που τέθηκαν στον κ. Μπόλαρη αφορούν την αναγκαιότητα μελέτης για την επισκευή – ανακαίνιση του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Βασ. Όλγας, τις εκπαιδευτικές ελλείψεις, την έγκριση του νέου Οργανισμού του ΚΕΑΤ που κατατίθεται προς έγκριση και νομοθέτηση και τα εκκρεμή ζητήματα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της σχολής.