Στηρίζει τους αγρότες αλλά όχι τα μπλόκα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Στηρίζει τους αγρότες αλλά όχι τα μπλόκα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα προκαλούσε πρόσθετά προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές τάξεις καλεί τους αγρότες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης παραδεχόμενο ωστόσο ότι τα νέα μέτρα τους οδηγούν σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες.

Με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΘ σημειώνει ότι  «είναι σαφές ότι η πρωτογενής παραγωγή, αντί να στηριχθεί αποφασιστικά με μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, τραπεζικής πίστης και διαρθρωτικά μέτρα, πολεμιέται με στείρες φορομπηχτικές λογικές. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν την συμπάθεια και την υποστήριξή μας».

Ωστόσο, προσθέτει ότι το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους ενέταξε στις τάξεις στις οποίες επιτίθεται, δεν τους βάζει στο απυρόβλητο. Το Επιμελητήριο καλεί μάλιστα τους αγρότες να απέχουν από κάθε ενέργεια που θα προκαλούσε πρόσθετά προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές τάξεις.

Το ΕΕΘ, ως φορέας έκφρασης των Επαγγελματιών τονίζει ότι ο αγώνας των αγροτών, όπως και κάθε αγώνας θα δικαιωθεί μόνο εάν υπάρχει η υποστήριξη της κοινωνίας. Και αυτήν την υποστήριξη δεν μπορούν να την πάρουν ταλαιπωρώντας άλλους πολίτες, αναφέρει το Επιμελητήριο.

«Την φορομπηχτική επίθεση που πρόσφατα δέχθηκαν οι αγρότες την δέχεται η τάξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων εδώ και χρόνια. Έτσι, δεν είναι τίμιο και δίκαιο να ταλαιπωρούνται συνάδελφοί μας λόγω κινητοποιήσεων, από τις οποίες θα πρέπει να ταλαιπωρούνται μόνο τα μέλη της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.