Στις 14 Δεκεμβρίου η συζήτηση για υπαγωγή Μαρινόπουλου στο Άρθρο 99

Στις 19 Οκτωβρίου εκδικάζεται η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο Άρθρο 106 Β
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Αναβλήθηκε για τις 14 Δεκεμβρίου 2016 η συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο Άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οριστεί για χτες, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου ωστόσο οι συνήγοροι της εταιρείας ζήτησαν παράταση- μικρότερη από αυτή που τελικά δόθηκε ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο euro2day.gr, δεν υπήρχε ενδιάμεσα ελεύθερη δικάσιμος.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της εταιρείας, το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης οπότε και θα υπάρξει νέα αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106βθ.

Στο μεταξύ πάντως με πολύ καλούς ρυθμούς προχωρά η συγκέντρωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας μεταξύ των πιστωτών (60% του συνόλου και 40% των εξασφαλισμένων πιστωτών), καθώς έχει γίνει πλέον κατανοητό από τους περισσότερους στην αγορά ότι το «κούρεμα» σε ποσοστό 50% είναι η μόνη λύση και ότι η άλλη εναλλακτική θα οδηγούσε σε μηδενικές εισπράξεις οφειλών.

Σημειώνεται ότι στο σχέδιο διάσωσης είχε προβλεφθεί ότι θα απαιτηθεί σημαντικό χρονικό διάστημα μέχρι την τυπική επικύρωση της συμφωνίας διάσωσης, γι’ αυτό και προνοήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρίας με ποσό ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Από το συγκεκριμένο ποσό, η πρώτη δόση (10 εκατ. ευρώ) δόθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου και με αυτή εξοφλήθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων της αλυσίδας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και ακολούθησαν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

-Διαφήμιση-