Στον αστερισμό της Ανακύκλωσης η Κομοτηνή – Θετική στροφή στη συμπεριφορά των αγροτών στις συσκευασίες φυτοφαρμάκων

Γυαλί 50 τόνοι, Χαρτόνι 75 τόνοι και Ηλεκτρικές συσκευές 12 τόνοι την τελευταία διετία

-Διαφήμιση-

Ικανοποιητικοί είναι οι ρυθμοί της ανακύκλωσης στο Δήμο Κομοτηναίων, καθώς καταγράφεται αύξηση των ειδών σε όλες τις κατηγορίες της ανακύκλωσης: Γυαλιού 50 τόνοι, Χαρτονιού 75 τόνοι και Ηλεκτρικών συσκευών 12 τόνοι, την τελευταία διετία!

Εκεί δε που παρατηρείται μεγάλη θετική στροφή, είναι οι συσκευασίες των φυτοφαρμάκων και κυρίως η συμπεριφορά των Αγροτών, οι οποίοι συμμορφώνονται πια με τις οδηγίες για την Δημόσια Υγεία.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας, Γιάννη Μουρτίδη, οι Αγρότες τοποθετούν τις άδειες συσκευασίες των φυτοφαρμάκων, στα ειδικά κοντέϊνερ, το οποίο πριν πάει για ανακύκλωση πλαστικού, θα περάσει ένα στάδιο με πλύσεις για να φύγουν όλα τα υπολείμματα του φαρμάκου.

Μέχρι τον ερχόμενο Μάϊο θα επαναληφθεί η πετυχημένη εκδήλωση του Δήμου Κομοτηναίων με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την ανακύκλωση, καθώς είχε καταγραφεί μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Τα παιδιά, όπως έχει αποδειχθεί είναι ο καλύτερος δάσκαλος για τους μεγάλους, καθώς ως αυστηροί κριτές των γονιών, με την κλασσική ερώτηση; «Γιατί μαμά και μπαμπά;» για διάφορα που βλέπουν να γίνονται σε αντίθεση με αυτά που μαθαίνουν, βάζουν και τους μεγάλους σε αναθεώρηση πολλών κακών συνηθειών…
Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Μουρτίδης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν στην πόλη 2 με 3 νησίδες πρασίνου, όπου εκεί θα συγκεντρώνονται τα κλαδιά, προκειμένου να εκλείψει η εικόνα με τα κλαδιά ή τα διάφορα άλλα από τον κήπο, να υπάρχουν σε όλους τους κάδους.

Επι πλέον θα τοποθετηθούν στις εισόδους της πόλης λυόμενα και κοντέϊνερ, όπου θα γίνει ταυτόχρονα ενημέρωση και συνολική ανακύκλωση-Γυαλιού, Χαρτονιού-Ηλεκτρικών συσκευών-, για να αποσυμφορηθεί από τους όγκους των αντικειμένων προς ανακύκλωση η πόλη.

Ο κ. Μουρτίδης υπενθύμισε στους Δημότες πως μπορούν να καλούν στο 25310 22 810 να ενημερώνουν τους υπαλλήλους του Δήμου, για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίοι βοηθούν και στη μεταφορά…

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-