Στους δήμους η μερίδα του λέοντος από το Leader Ροδόπης και Ξάνθης

Στους δήμους η μερίδα του λέοντος από το Leader Ροδόπης και Ξάνθης

Οι δήμοι φαίνεται πως θα είναι οι δυνατοί παίκτες στο LEADER Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης ενώ είναι αρκετοί οι σύλλογοι και οι συνεταιρισμοί που ετοιμάζονται να καταθέσουν προτάσεις, συμπληρώνοντας αρχικά το σχετικό τεχνικό δελτίο.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις από την Αναπτυξιακή Ροδόπης, που λειτουργεί ως Ομάδα Τοπικής Δράσης του Προγράμματος στους δυο νομούς αλλά έχει και την τεχνική στήριξη του προγράμματος στον νομό Έβρου συναντούν καλή ανταπόκριση από την πλευρά των ενδιαφερομένων που καταθέτουν μια σειρά από διευκρινιστικές ερωτήσεις πριν προχωρήσουν στην διαμόρφωση της πρότασής τους. Σε πρόσφατη συνάντηση στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Κομοτηνή  ο γενικός διευθυντής της ΑΝΡΟ Στάθης Κεφαλίδης εξήγησε στους παριστάμενους ότι οι αξιολογητές του προγράμματος βαθμολογούν συνολικά 85 κριτήρια. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις των επενδυτών είναι οι ιδιώτες που θα προσλάβουν προσωπικό να μην προχωρήσουν σε απολύσεις σε λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ στο παρελθόν το χρονικό διάστημα ήταν η τριετία. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται μέσα από την υποψήφια επένδυση αποτελούν πλεονέκτημα για την επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου στην Κομοτηνή. «Στόχος μας στην παρούσα φάση είναι να φτάσει η πληροφορία ότι εφαρμόζεται το LEADER και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή γιατί είναι απαραίτητο να καταγραφούν οι ιδέες του τοπικού πληθυσμού, που θα διατυπώσει το πώς βλέπει την ανάπτυξη μέσα από το LEADER προκειμένου να αποτελέσει το πρώτο στοιχείο πάνω στο οποίο θα συνθέσουμε το πρόγραμμα» δήλωσε ο κ. Κεφαλίδης στο www.ypaithros.gr.

Μαρία Αμπατζή