Στυλίδα: Κατάσχεση αλιευμάτων από παράνομες δράσεις

Για ακόμη μία φορά, οι αλιείς του Μαλιακού Κόλπου γίνονται μάρτυρες μιας παράνομης κατάστασης από επιτήδειους ερασιτέχνες αλιείς, οι οποίοι με αυτοσχέδια μέσα ψαρέματος δημιουργούν προβλήματα ακόμη και σε περιοχές που παρουσιάζουν σημαντικό οικολογικό ενδιαφέρον.

Σε πρόσφατο έλεγχο από το Λιμεναρχείο Στυλίδας κατασχέθηκαν εργαλεία αλιείας, δολώματα παντελώς απαγορευμένα για την ερασιτεχνική αλιεία, όπως επίσης και ζωντανά αλιεύματα. Από την πλευρά του λιμεναρχείου επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.

Οι επαγγελματίες αλιείς της ευρύτερης περιοχής του Μαλιακού, με τις πάγιες θέσεις τους γύρω από το θέμα της παράνομης αλιείας, ζητούν από την πολιτεία την προστασία του θαλάσσιου πλούτου, ώστε να μη μειωθεί ο όγκος των αλιευμάτων.

Το πρόβλημα όμως δεν εντοπίζεται μόνο σε θέματα διαχείρισης πλούτου της θάλασσας, αλλά αφορά και τον τρόπο εμπορίας και πώλησης των αλιευμάτων από ερασιτέχνες ψαράδες, που μέσα από μη νόμιμες διαδικασίες διακινούν αλιεύματα στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας προβλήματα στους επαγγελματίες αλιείς.

Σε δήλωσή τους στην «ΥΧ» κάνουν λόγο για ένα επάγγελμα το οποίο έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό και για τους περισσότερους δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση.