Σύλληψη συμμορίας κλεφτών γεωργικών μηχανημάτων που είχε ρημάξει την Ηλεία

Σωρεία κλοπών μέσα σε διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα φαίνεται να είχαν διαπράξει σε περιοχές της Ηλείας τα μέλη της συμμορίας που συνέλαβε στον Πύργο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 16 κλοπές, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι από τις 12-8-2023 μέχρι και 28-9-2023, στην Ηλεία, σε οικίες και αποθήκες αφαιρώντας γεωργικά εργαλεία, τιμαλφή και 19.590 ευρώ σε μετρητά.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται σε 38.630 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την διάπραξη των κλοπών και μέρος των κλοπιμαίων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχονται σε διάπραξη κλοπών στην Ηλεία και σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική ομάδα, διακεκριμένη κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα ίδια αδικήματα σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Πηγή: ertnews.gr