Συμβιβαστική πρόταση από Κομισιόν ενόψει Eurogroup

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ενημερωτική καμπάνια της ΚΑΠ

Συμβιβαστική πρόταση ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αντιμετωπίσει ταμειακά προβλήματα λόγω των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση φέρεται να βάζει στο τραπέζι του Eurogroup η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής», η Επιτροπή προτείνει την εκταμίευση δόσης στην Ελλάδα με στόχο την εξυπηρέτηση του χρέους και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση αυτής της δόσης είναι η κυβέρνηση να νομοθετήσει τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης αποκλίσεων.

Δεδομένου ότι μεγάλο ταμειακό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει στα τέλη Ιουλίου που η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, η πρόταση της Κομισιόν υποδεικνύει την ανησυχία που υπάρχει για μη ολοκλήρωση του ελέγχου έως τα τέλη Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει  την εκταμίευση ενός νέου δάνειου προς την Ελλάδα, το οποίο όμως θα είναι ξεχωριστό από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, αφήνει το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πάντως, το Ταμείο συνεχίζει να αμφισβητεί την ικανότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ εντός της επόμενης διετίας.

(Με πληροφορίες από capital.gr)