Συνάντηση τoυ ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με εκπροσώπους Αγροτικών Σωματείων και Συλλόγων

Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Χαλκιδικής προσκαλούν σε συνάντηση όλους τους εμπόρους και μεταποιητές της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με εκπροσώπους των Αγροτικών Σωματείων & Συλλόγων της περιοχής πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης 12 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου: «στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Κουφίδης  και εκπρόσωποι Αγροτικών Ενώσεων και Σωματείων του νομού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει του προγραμματισμένου ραντεβού με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γεώργιο  Γεωργαντά το πρωί της Παρασκευής 15 Απριλίου στην Αθήνα, προκειμένου να οριστεί η ατζέντα των θεμάτων, που θα τεθούν προς συζήτηση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν προεδρεία από τους περισσότερους αγροτικούς συλλόγους της Χαλκιδικής, όπου μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα θέματα, που θα τεθούν προς συζήτηση με τον Υπουργό. 

Η θεματολογία θα αφορά  (α) την ακαρπία της επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής που προέκυψε την περσινή χρονιά λόγω παγετού, (β) την αποζημίωση των καλλιεργητών της επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής και της λεβάντας, λόγω COVID και (γ)  τους Δασικούς  Χάρτες».