Συνάντηση Παπαηλιού με τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Τρίπολης

Συνάντηση Παπαηλιού με τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Τρίπολης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ενημερωτική συνάντηση για τα προβλήματα του κλάδου είχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Η.Παπαηλιού με τη διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής (ΣΕΒΙΠΕΤ) και τους εργαζόμενους του κλάδου. Η ΒΙΠΕ Τρίπολης περιλαμβάνει επιχειρήσεις και της λεγόμενης βαριάς βιομηχανίας αλλά και της αγροβιομηχανίας. 

Ο κ.Παπαηλιού αναφέρθηκε στο νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται σταδιακά, στις οικονομικές παρεμβάσεις και στα αναπτυξιακά εργαλεία που δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, αναπτυξιακού νόμου κ.α. Επισήμανε, ότι η ΒΙΠΕ Τρίπολης, λόγω εγγύτητας με το λεκανοπέδιο Αττικής και του αυτοκινητόδρομου, διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, που πρέπει να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση αναβάθμισης και αναπροσανατολισμού της προς την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΒΙΠΕΤ, αναφέρθηκαν στην υπέρμετρη, όπως είπαν, φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και σε θέματα που αφορούν τη ΒΙΠΕ. Υπογράμμισαν την ανάγκη αξιοποίησης της ΒΙΠΕ Τρίπολης, στη σύνδεσή της με τον αγωγό φυσικού αερίου, στη διερεύνηση της δυνατότητας σιδηροδρομικής σύνδεσης για τη μεταφορά εμπορευμάτων και σε άλλες παρεμβάσεις, που θα επιτρέψουν στην τοπική οικονομία «να απογειωθεί».

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, δεν αρνήθηκε, ότι υπάρχει πρόβλημα με τη φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα αμβλυνθεί παράλληλα με τη θετική εξέλιξη της οικονομίας. Στη συνέχεια, υποστήριξε την ανάγκη ευρύτερων συνεργειών σε όλους τους τομείς, στην επιχείρηση επαναλειτουργίας επιχειρήσεων  που διαθέτουν αξιόλογο τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, εκκινώντας από την προσπάθεια επαναλειτουργίας τους υπό νέα σχήματα, στην ουσιαστική συνεργασία των επιχειρήσεων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχιστούν ο διάλογος με τον ΣΕΒΙΠΕΤ αλλά και θετικές παρεμβάσεις εκ μέρους του.

Πρόσθεσε δε, ότι το προσεχές περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, θα δώσει και στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ βήμα και δυνατότητα να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να συμβάλουν τη διαμόρφωση  ενός συνεκτικού αναπτυξιακού προγράμματος (και) για το  νομό Αρκαδίας που να ενσωματωθεί στο προωθούμενο εθνικό σχέδιο της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki