Συνάντηση Σπ. Λιβανού με ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες – Παρουσίασε τους στόχους του ΥΠΑΑΤ

Τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσίασε σε Έλληνες ευρωβουλευτές ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός σε συνάντηση που είχαν στο κτήριο της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, παρουσία του γ.γ του ΥΠΑΑΤ, Κώστα Μπαγινέτα, του μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας μας πρέσβη Ιωάννη Βράϊλα, του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου, Ιωάννη Γκίκα και στελεχών της ελληνικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, μεταξύ αυτών βρίσκεται η αναβάθμιση της θέσης του Έλληνα αγρότη, η ανάδειξη «της σχέσης των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής διατροφής με την υγεία, την ευζωία και τη μακροζωία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό μας και τη σύνδεση της παραγωγής με τη μεταποίηση, την εμπορία, το Branding και τις εξαγωγές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές, όπως αναφέρεται επίσης, είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει μέσα στο έτος το ΥΠΑΑΤ, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη των «ελληνοποιήσεων», ο εξορθολογισμός του συστήματος κατανομής των ενωσιακών επιδοτήσεων, ο νόμος για τις αθέμιτες πρακτικές καθώς και για το πρόγραμμα αρδευτικών έργων «Ύδωρ 2.0».

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι αποτελεί επιλογή του η στήριξη της αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, της ενίσχυσης των έργων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα καθώς και η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των συλλογικών και συνεταιριστικών σχημάτων.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία των 22 δισ. ευρώ μέσω της ΚΑΠ, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΠΑΛΥΘ, και έδωσε έμφαση στα ενισχυμένα προγράμματα Νέων Αγροτών και Βιολογικής Γεωργίας, καθώς και στα μέτρα ενίσχυσης και φορολογικής ελάφρυνσης των αγροτών μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ