Συνάντηση συνεργασίας Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με τη ΦΙΛΑΙΟΣ

Τη διοργάνωση από κοινού, δράσεων εκπαίδευσης και ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, έμποροι κ.λπ.) για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη Φθιώτιδα και τη Λαμία, συζήτησαν το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ.

Το πλαίσιο της συνεργασίας συζήτησε αντιπροσωπεία της ΦΙΛΑΙΟΣ, η οποία βρέθηκε στη Λαμία και στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Ζακυνθινός, αντιπρόεδρος και Γιώργος Οικονόμου, μέλος ΔΣ και εκτελεστικός διευθυντής, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Αθανάσιο Κυρίτση, τον α’ αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Αρβανίτη και τον ειδικό συνεργάτη, Χριστόφορο Παπαβασιλείου.

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος. Οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στη σημασία του ελαιοκομικού τομέα για όλη τη Φθιώτιδα, έναν από τους μεγάλους ελαιοπαραγωγικούς νομούς της χώρας, στην ανάγκη εκπαίδευσης και διαρκούς υποστήριξης των ασχολουμένων με το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά, καθώς και στην εντατικοποίηση δράσεων προβολής – προώθησης των τοπικών προϊόντων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα στηρίζεται και από τον Δήμο Λαμιέων, όπως αντίστοιχα εκφράστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Κωνσταντίνο Αναστασίου. Σε επόμενη συνάντηση θα οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο των συνεργιών και μελετάται η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των φορέων.