Συνεργασία Microsoft με ισραηλινές startups ευφυούς φυτοπροστασίας και άρδευσης

Eνα νέο πλαίσιο συνεργασίας με ισραηλινές νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν σύγχρονες τεχνολογίες φυτοπροστασίας και άρδευσης εγκαινιάζει ο αμερικανικός κολοσσός της Microsoft, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στη μείωση των ελλείψεων τροφίμων στον πλανήτη. Η πασίγνωστη εταιρεία λογισμικού, που ιδρύθηκε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πωλ Άλεν, αποφάσισε να επιτρέψει στις καινοτόμες startups να αποκτήσουν πρόσβαση στο τεράστιο δίκτυο επαφών της, ώστε να τις βοηθήσει να εξεύρουν νέες αγορές και να συνάψουν νέες συνεργασίες.

Συνολικά, πάνω από 40 νεοσύστατες επιχειρήσεις από το Ισραήλ προορίζονται για συνεργασία, με τις δύο πρώτες –την Projini και τη Saturas– να έχουν ήδη δώσει τα χέρια με τη Microsoft. Η Projini αναπτύσσει ζιζανιοκτόνα με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται στη φαρμακοβιομηχανία, ενώ η Saturas έχει αναπτύξει έναν αισθητήρα που ενσωματώνεται στους κορμούς των δέντρων και τους βλαστούς της αμπέλου και των φυτών για να καθορίσει την υδατική κατάσταση της καλλιέργειας.

Το πρόγραμμα συνεργασίας διευθύνεται από τη Start-Up Nation Central (SNC), μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί τις ισραηλινές καινοτόμες επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να συμβάλουν στην επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων.

Από τη μεριά της, η Microsoft θα διερευνήσει την επιπλέον προοπτική της ενσωμάτωσης των ισραηλινών λύσεων στα επιχειρηματικά εργαλεία υπολογιστικού νέφους της που εστιάζουν στον αγροτικό τομέα. «Η ισραηλινή βιομηχανία αγροτεχνολογίας είναι πολύ προηγμένη σε δεδομένα, λογισμικό και συνδεσιμότητα και προσφέρει απίστευτες δυνατότητες για τη Microsoft στον αναπτυσσόμενο τομέα της γεωργίας που βασίζεται στα δεδομένα», δήλωσε στην ιστοσελίδα NoCamels ο διευθύνων σύμβουλος της SNC, Avi Hasson.

«Το Ισραήλ μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερες από 250 κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις γεωργίας υπολογιστικού νέφους που προσφέρουν γόνιμο έδαφος για καινοτομία σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα. Η πρωτοφανής πρόσβαση της SNC στο ισραηλινό οικοσύστημα startup και οι διασυνδέσεις με παγκόσμιες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Microsoft, μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε συναρπαστικές ευκαιρίες», συμπλήρωσε.