Συνεχίζει να πρωτοπορεί η ΕΒΟΛ με επενδύσεις στις ΑΠΕ, ύψους 20 εκατ. ευρώ

Τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό συνεχίζει να υλοποιεί η ΕΒΟΛ, συνδυάζοντας καινοτόμες επενδύσεις (Ενεργειακές Κοινότητες) και μέτρα στήριξης της ρευστότητας των παραγωγών. Εναρμονισμένη με το πνεύμα των καιρών, η πρωτοπόρος γαλακτοβιομηχανία επενδύει σε «πράσινες τεχνολογίες».

Μετά την κατασκευή του πρώτου πάρκου Φ/Β ισχύος 500 kW, με στόχο τη μείωση του κόστους της ενεργειακής του κατανάλωσης, o συνεταιρισμός συνεχίζει τις επενδύσεις στις ΑΠΕ, καθώς θα προβεί σε νέα επένδυση της τάξεως των 20.000.000 ευρώ για την κατασκευή φωτοβολταϊκού και αιολικού πάρκου.

Φωτίζοντας κάποιες λεπτομέρειες του Σχεδίου, ο πρόεδρος του ΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, δήλωσε στην «ΥΧ»: «Ο ΑΣ Βόλου δεν θα δημιουργήσει με ευθύνη του την Ενεργειακή Κοινότητα, αλλά θα στηρίξει και θα συντονίσει την όλη προσπάθεια, που θα προχωρήσει με τον παρακάτω τρόπο. Θα δημιουργηθούν δύο Ενεργειακές Κοινότητες, η κάθε μία με 250 παραγωγούς – μικροαγρότες, οι οποίοι θα βάλουν από 3.000 ευρώ. Ο ΑΣ Βόλου θα συμμετέχει με 5.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί μέσω δανεισμού από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ή την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Εξετάζουμε και τη συμμετοχή μας στον Αναπτυξιακό Νόμο, ενδεχομένως για την Τρίτη Κοινότητα, μια και οι σχετικές διαδικασίες καθυστερούν. Από την κυβέρνηση θέλουμε μόνο να μας βοηθήσει με το γραφειοκρατικό κομμάτι για να μην καθυστερήσουμε (π.χ. δίκτυα ΔΕΗ κ.λπ.), ενώ θα εισηγηθούμε την ενίσχυση των Ενεργειακών Κοινοτήτων που διαθέτουν πάνω από 100 μέλη και όχι όπως είναι σήμερα με πέντε μέλη. Η παραπάνω επένδυση δεν σχετίζεται με την επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, ισχύος 500KW και κόστους 600.000 ευρώ, στο Στεφανοβίκειο.