Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Fecker και εργαζομένων της ΕΒΖ

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Fecker και εργαζομένων της ΕΒΖ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την έκπληξή της για το γεγονός ότι ο Lukas Fecker, διευθύνων σύμβουλος του fund Ιnnovation Brain που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ΕΒΖ, απαντά ως «πλέον αρμόδιος για τα ερωτήματα που απευθύναμε τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ» εκφράζει με νέα ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων της βιομηχανίας.

Είχε προηγηθεί δελτίο Τύπου το Σάββατο 16 Ιουνίου με το οποίο το fund επιχειρούσε να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεταν με την πρώτη του ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, απευθύνοντάς τους παράλληλα πρόσκληση για συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να συνομιλήσουν για το μέλλον της εταιρείας

-Διαφήμιση-

Στην τελευταία ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης Ελλάδος αναφέρει ότι τα ερωτήματα που είχαν τεθεί «απευθύνονταν στην κυβέρνηση και στη διοίκηση της εταιρείας και από αυτές περιμένουν υπεύθυνες απαντήσεις οι εργαζόμενοι.»

Επίσης σημειώνει πως: «καμία πρόσκληση στο παρελθόν δεν έχει σταλεί στην ΟΕΒΖΕ αλλά ούτε συνάντηση έχει γίνει με τον Lukas Fecker όπως ούτε με κάποιον άλλον επενδυτή. Τέτοιες συναντήσεις δεν θα γίνουν εάν δεν προηγηθούν οι διαδικασίες μεταξύ των μερών που ρυθμίζουν τις εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της ΕΒΖ».

Το κείμενο του κ. Fecker, καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «επιβεβαιώνει τους εργαζομένους που είχαν ενημερώσει για το σχέδιο διάσπασης της εταιρείας σε «καλή» και «κακή» ΕΒΖ και διαψεύδει τις αντίθετες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΒΖ κ. Καραχάλιου.»

Αναφέρει τέλος ότι «οι εργαζόμενοι εμμένουν σε απόλυτα διαφανείς διαδικασίες για την πώληση του ομίλου της ΕΒΖ.»

Ανοικτή πρόσκληση προς τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη, απευθύνει το fund Innovation Brain, το οποίο έχει καταθέσει προσφορά για την απόκτηση της βιομηχανίας.

Γέφυρες από Fecker  

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, ο διευθύνων σύμβουλος τoυ fund, Lukas Fecker απαντά σε 10 ερωτήσεις των εργαζομένων της ΕΒΖ και δίνει στη δημοσιότητα τις βασικές γραμμές του επιχειρηματικού σχεδίου του fund για το μέλλον της βιομηχανίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η προσφορά που έχει καταθέσει το fund για την απόκτηση της ΕΒΖ υπερβαίνει τα 70 εκατ. ευρώ. Όπως λέει ο κ. Fecker, η προσφορά του fund προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ μαζί με τα διαθέσιμα κεφάλαια για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων με τις τράπεζες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους προμηθευτές. «Αυτό το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που προσφέρθηκε πέρυσι», υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ενώ αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση πως «ο δεύτερος διεκδικητής της ελληνικής βιομηχανίας – τον οποίο δεν κατονομάζει – θα κλείσει τα εργοστάσια».

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, η πρόταση περιλαμβάνει την ίδρυση νέας εταιρείας με νέο ΑΦΜ, στην οποία θα μεταβιβαστούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου της ΕΒΖ Α.Ε. χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά το υφιστάμενο προσωπικό, δάνεια, χρέη προς τους καλλιεργητές, προσωπικό, προμηθευτές, δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.) οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και όπως επισημαίνεται: «το fund προσπάθησε να βρει λύση για όλους. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφώνησαν σε αμοιβαία λύση».

Σημειώνει επίσης πως οι σημερινοί εργαζόμενοι δεν θα βρεθούν εκτός εργασίας. «Λειτουργούμε υπεύθυνα και θέλουμε να συνεργαστούμε με τα συνδικάτα. Τους καλούμε ξανά για συζήτηση την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018», υπογραμμίζει ο κ. Feckerπροσθέτοντας: «θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Τα συνδικάτα θα είναι πάντα μέρος της λύσης».

Ακόμη, στις απαντήσεις του ο κ. Fecker τονίζει πως η ΕΒΖ θα αναδιαρθρωθεί, και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς, προκειμένου να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, πρέπει να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη βιομηχανία».

Αναφορικά με την τευτλοκαλλιέργεια, ο ίδιος αναφέρει πως ο σχεδιασμός του fund περιλαμβάνει την ενίσχυση της παραγωγής προκειμένου η ΕΒΖ να καταστεί ηγέτης στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. Και συμπληρώνει ότι «προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τις οργανώσεις αγροτών για την ανάπτυξη πρόσθετων προϊόντων».

Αναφορικά με το Innovation Brain, σημειώνει πως αυτό χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή. «Είμαστε ανεξάρτητοι και έχουμε στρατηγική για την ανάπτυξη», λέει ο κ. Fecker.

Αναφορικά με το εάν πίσω από το fund βρίσκεται ο επενδυτής Kostic που στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για την ΕΒΖ, ο κ. Fecker δηλώνει: «Δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Kostic. Δεν είχαμε ποτέ συνεργαστεί μαζί του».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki