Συσκέψεις στην Πέλλα για τους εργάτες γης

Διαδοχικές συσκέψεις για το φλέγον για τους αγρότες ζήτημα της εξεύρεσης εργατών γης με αφορμή την έναρξη της συγκομιδής φρούτων στην Πέλλα, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 28.05.2024 στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά, παρουσία των υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, με τη συμμετοχή των βουλευτών της ΝΔ στην Πέλλα Γ. Καρασμάνη (πρώην υπουργό ΥπΑΑΤ) και Β. Βασιλειάδη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και αγροτών.

Συγκεκριμένα, οι δύο υφυπουργοί μετείχαν αρχικά στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και είχε θέμα τους εργάτες γης και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την ΕΑΣ Γιαννιτσών.

Στις δύο συναντήσεις επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των αγροτών ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού στην περιοχή. Επίσης τονίστηκε  η αναγκαιότητα άρσης των γραφειοκρατικών εμποδίων και των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται, αλλά και της επίλυσης ζητημάτων που αποτελούν τροχοπέδη (θέματα στέγασης των εργατών κ.ά.) για την απασχόληση μετακλητών εργατών γης.

Οι υφυπουργοί ενημέρωσαν από τους παραγωγούς σχετικά με τις δράσεις της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την διαδικασία της μετάκλησης εργατών και το καθεστώς απασχόλησής τους, της ενίσχυσης των διακρατικών συμφωνιών με τρίτες χώρες για το εν λόγω θέμα κ.ά.