Σύσταση προανακριτικής επιτροπής για 10 πολιτικά πρόσωπα θέλει η κυβέρνηση 

Σύσταση προανακριτικής επιτροπής για 10 πολιτικά πρόσωπα θέλει η κυβέρνηση 
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Πρόταση για προανακριτικής επιτροπής, για τους δέκα πολιτικούς, που αναφέρονται στη δικογραφία,  καταθέτει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis, αναφέρονται τα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου, του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και των πρώην υπουργών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Μάριου Σαλμά, Άδωνη Γεωργιάδη,  Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου και  Γιώργου Κουτρουμάνη.

-Διαφήμιση-

Όπως ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικές συντάκτες, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ταυτόχρονα διεξάγεται έρευνα και στις 29 χώρες, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο φαρμάκου της εταιρίας Novartis και οι χρόνοι έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το παρελθόν.  

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, που μπορούσαν να δουν τη δικογραφία, μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε κόμμα και  οι τυχόν εμπλεκόμενοι, τώρα μπορούν να τη δουν όλοι οι βουλευτές. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές και ήδη ο κίνδυνος παραγραφής ορισμένων αδικημάτων είναι ήδη υπαρκτός.

Σε έγγραφο, που  στάλθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή κατατίθεται αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να διαβιβαστούν τα έγγραφα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου , της Εισαγγελίας Εφετών –Γραφείου Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς με το ερώτημα «Περί Ποινικής Ευθύνης Υπουργών», για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

 

 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki