Συζητήσεις για συνεργασία μεταξύ του βουλγαρικού υπουργείου Γεωργίας και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Κιρίλ Βάτεφ και εκπρόσωποι της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν στη Σόφια για να συζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας και ανταλλαγής μαθητών και διδακτικού προσωπικού, ανακοίνωσε χθες το βουλγαρικό υπουργείο.

Ο πρόεδρος της της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Τζεφ Λάνσντεϊλ τόνισε ότι η αποστολή της Σχολής είναι να δείξει στους νέους ανθρώπους ότι η γεωργία είναι μια αξιοπρεπής και ελκυστική ενασχόληση και να τους διδάξει ομαδική εργασία και επιχειρηματικές δεξιότητες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη.

Ο Βάτεφ δήλωσε ότι η μάθηση σε σχολές γεωργίας και γεωπονικά πανεπιστήμια θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στην πρακτική. Οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών που θα τους διδάσκει όχι μόνο για τη διαδικασία παραγωγής αλλά και το μάρκετινγκ, πρόσθεσε ο Βούλγαρος υπουργός.

Ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τα μαθήματα που διδάσκονται σε βουλγαρικά σχολεία και πανεπιστήμια γεωργικών σπουδών, σημειώνοντας ότι η προσέλκυση των νέων σε αγροτικές σπουδές είναι το κλειδί για τη βελτίωση της δημογραφικής κατάστασης στις αγροτικές περιοχές.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνται μελλοντικά, ταξίδια γνωριμίας για σπουδαστές και καθηγητές όπως και η συμμετοχή τους σε γεωργικές εκθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ