Τα προϊόντα της Ημαθίας για δεύτερη χρονιά στο Ζάππειο

19 – 20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

imathia-quality-zapeio
Το συνέδριο «Ημαθία Quality», είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
-Διαφήμιση-

Για δεύτερη χρονιά, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Ημαθίας, όπως και οι τουριστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή, αλλά και η ιστορία και η παράδοση του τόπου, «μετακομίζουν» στην Αθήνα, προκειμένου να προβληθεί η σημαντική παραγωγή του νομού.

Πρόκειται για το 2ο Ημαθία Quality, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Ζάππειο, σε συνεργασία με τους διοργανωτές του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου, το οποίο έχει στόχο τη διασύνδεση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με τον δευτερογενή τομέα.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, θα υπάρχει μια ημέρα αφιερωμένη στην Ημαθία, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, που διοργανώνει το Ημαθία Quality, φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν και να προωθήσουν τα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, όπως τα κηπευτικά, τα κεράσια, τα ακτινίδια, τα ροδάκινα, τους οίνους, αλλά και την κτηνοτροφική παράδοση που έχει ο νομός, καθώς, όπως ανέφερε, από την Ημαθία προέρχεται το 80% με 85% της παραγωγής κρέατος βοοειδών στην Ελλάδα.

-Διαφήμιση-

«Στην πρώτη εκδήλωση, είχαμε πάει πολύ καλά. Υπήρχαν αρκετές επιχειρήσεις του νομού μας που έκαναν συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες τροφοδοσίας, ξενοδοχεία και εμπορικά καταστήματα, για αυτό και τολμήσαμε να κάνουμε φέτος τη συνεργασία αυτή. Τώρα, προωθούμε όλο το πακέτο, τον τουρισμό, τα προϊόντα και την αγροδιατροφή», σημείωσε ο κ. Τεληγιαννίδης, καταλήγοντας πως «έχει αλλάξει όλη η νοοτροπία, το κλίμα και οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την Αναπτυξιακή και αυτό αποτυπώνεται στην εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος προς αυτήν».

-Διαφήμιση-