ΤΑΠ, Σόγια και ΕΦΚΑ στην ατζέντα αγροτών της Καβάλας – Β. Αποστόλου

Συνάντηση Αποστόλου με παραγωγικούς φορείς της Εύβοιας με θέμα το ΠΑΑ 2014-2020
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου είχαν αντιπρόσωποι του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, ο Θέμης Καλπακίδης και ο Γιάννης Χλιάρας με «μενού» τη σόγια.

Οι δυο αντιπρόσωποι των αγροτών συνοδεύονταν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουλίδη, Κώστα Μορφίδη και  Γιώργο Παπαφιλίππου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν ήταν το μέλλον των ενεργειακών φυτών στην Ελλάδα και ζήτησαν να δεσμευθεί ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι δεν θα επιτραπεί στο εγγύς και μέσο χρονικό διάστημα, εισαγόμενο βιοντίζελ, καθώς στην περιοχή τους υπάρχουν ενεργειακές καλλιέργειες.

-Διαφήμιση-

Βασικό ζήτημα που τέθηκε ήταν η αύξηση της καλλιεργήσιμης έκτασης σε σόγια, η οποία, όπως είπαν οι παραγωγοί, είναι πάνω από 30.000 στρέμματα σήμερα ενώ συζήτησαν και για τα αποστραγγιστικά έργα στα Τενάγη Φιλίππων. Οι παραγωγοί ζήτησαν ενημέρωση και βελτιώσεις στα σχέδια βελτίωσης, αναφέρθηκαν στο ζήτημα των φυτοϋγειονομικών ελέγχων αλλά και πρόβλεψη για το θέμα των επιπτώσεων από τη διέλευση του αγωγού, στο ΟΣΔΕ. Πηγές ανέφεραν ότι προβλέπεται από την ευρωπαϊκή οδηγία και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις επιδοτήσεις στο ΟΣΔΕ, λόγω της διέλευσης του αγωγού.

Εξάλλου υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία αλλά και άτυπη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο. Πηγές μας ανέφεραν ότι μεταξύ άλλων οι παραγωγοί ζήτησαν από τον υφυπουργό να εξετάσει, το θέμα της πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ ανά εξάμηνο ή μία φορά το χρόνο.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki