Ολοκληρώθηκε η πρώτη πληρωμή της ενίσχυσης βάμβακος με 152,3 εκατ. ευρώ – Τι προβλέπεται για όσους δεν πληρώθηκαν (upd)

Η ειδική ενίσχυση βάμβακος ορίστηκε σε 72,5 ευρώ ανά στρέμμα και εκδόθηκε η πρώτη εντολή πληρωμής για 37.037 βαμβακοπαραγωγούς, στους οποίους ήδη καταβλήθηκαν συνολικά 152,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, η καταβολή γίνεται μετά το κλείσιμο της εκκοκκιστικής περιόδου, η οποία είχε παραταθεί -μετά από αίτημα της Διεπαγγελματικής Βάμβακος.

Για όσους βαμβακοπαραγωγούς σε αυτή την πρώτη πληρωμή δεν καταβλήθηκε η ειδική ενίσχυση, λόγω ευρημάτων στο διοικητικό ή επιτόπιο έλεγχο, αυτή θα ολοκληρωθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα το Ypaithros.gr έγραφε:

Λίγο μετά τις 9.30 βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου άρχισε να τρέχει η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος και να αρχίζει σταδιακά η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ypaithros.gr, η εντολή πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία άρχισε να τρέχει και την προβλεπόμενη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι άρχισαν να βλέπουν την κατάθεση της ενίσχυσης στο λογαριασμό τους.

Το ρεπορτάζ της «ΥΧ» για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος στις 3 Απριλίου, επιβεβαιώθηκαν, ύστερα όμως από μία ημέρα – θρίλερ, αφού άρχισε να υφαίνεται μία νέα σεναριολογία στο διαδίκτυο, προκαλώντας και πάλι αναστάτωση στους παραγωγούς.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτήν την ώρα (ώρα ανάρτησης της παρούσας είδησης) δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ούτε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε και από το ΥΠΑΑΤ.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Όλα δείχνουν σήμερα Δευτέρα 3/4 πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης Βάμβακος – Στα 72,5 ευρώ/στρέμμα η τιμή (upd)

Πληρωμές: Νέες διαρροές για τις ημερομηνίες πληρωμής των συνδεδεμένων από το ΥΠΑΑΤ – Πότε αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ