Στ. Θεοδωράκης: Πολυτέλεια η θέρμανση για τους Έλληνες

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σχεδόν ο ένας στους 3 Έλληνες κρυώνει, τονίζει ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat. Σύμφωνα με το χάρτη της Eurostat, οι τρεις παγωμένες χώρες είναι Ελλάδα, Λιθουανία και Βουλγαρία.

«Να μην πεινάς, να μην διψάς και να έχεις ένα κατάλυμα για να μην κρυώνεις. Αυτά τα τρία λέει ο Επίκουρος είναι τα στοιχειώδη αγαθά προκειμένου ο άνθρωπος να νιώσει ασφάλεια και να παλέψει για την ευτυχία. Και στην Ελλάδα, η οποία ακόμη ανήκει στις πλούσιες χώρες, σχεδόν ένας στους τρεις συμπολίτες μας κρυώνει!», τονίζει.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Υποστηρίζει πως  «το 29% των Ελλήνων δεν μπορούν να θερμάνουν επαρκώς το σπίτι τους. Στην ίδια δυσάρεστη θέση μόνο η Λιθουανία, ενώ μας περνά η Βουλγαρία με 39%. Σύμφωνα με τον αρχηγό του Ποταμιού, το 2008 στη Βουλγαρία κρύωνε το 66%, στη Λιθουανία το 22% και στην Ελλάδα το 15%! Στα διαγράμματα της Eurostat φαίνεται καθαρά πως η κρίση αύξησε αλματωδώς τον αριθμό των παγωμένων σπιτιών στην Ελλάδα. Το 2008 ήταν 15%, το 2011 έγινε 18%, το 2012 26%, το 2013 29%, το 2014 32%, το 2015 29% και το 2016 29%».

Ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα οι τιμές του στην Ελλάδα να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη – διπλάσιες από το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο – και τώρα κόβει στα μισά τα χρήματα που θα πάνε στο επίδομα θέρμανσης.

Υπενθυμίζουμε πως το θέμα του επιδόματος θέρμανσης, έχει επανειλημμένα απασχολήσει τη Βουλή. Η κυβερνητική πλευρά επιμένει ότι με το νέο νόμο για τις Ενεργειακές Κοινότητες, θ΄ αλλάξουν οι συσχετισμοί και θα μπορούν οι πολίτες, να καταπολεμήσουν την ενεργειακή φτώχεια μέσω των ενεργειακών συνεταιρισμών, στους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν και οι ΟΤΑ.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress