Θέση κατά του Brexit πήρε η διοίκηση της Unilever

Πρόστιμο 27 εκατ. ευρώ από Επ.Αν. στην Eλαϊς-Unilever για τις μαργαρίνες

Υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της Unilever, Πολ Νιούμαν και οι τρεις προκάτοχοί του.

Τα στελέχη εκτιμούν ότι ο γνωστός αγγλοολλανδικός όμιλος θα «επηρεαστεί αρνητικά» από το Brexit.

«Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι για το καλό της Unilever, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρώπης και πραγματικά της ευρύτερης παγκόσμιας οικονομίας, το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιλέξει να παραμείνει και ως εκ τούτου να συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία της Unilever», ανέφεραν τα υψηλόβαθμα στελέχη σε επιστολή που απέστειλαν σήμερα σε περίπου 100.000 εργαζομένους και συνταξιούχους της εταιρίας στη Βρετανία.

Ο όμιλος Rolls-Royce μαζί με άλλες μεγάλες εταιρίες, όπως ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος BT και η αεροπορική εταιρία easyJet, τάχθηκαν χθες υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Η επιστολή της Unilever υπογράφεται από τον Πόλμαν, που είναι Ολλανδός, τον Γάλλο Πατρίκ Σεσκό, τον Ιρλανδό Νάιαλ Φιτζέραλντ και τον Βρετανό Μάικλ Πέρυ.

«Νιώθουμε την ευθύνη να επισημάνουμε ότι η Unilever στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ακμάζουσα εταιρία, τα διεθνή ερευνητικά κέντρα, τα εργοστάσια και τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία, κατά την άποψή μας, θα επηρεαζόταν αρνητικά εάν η Βρετανία αποχωρούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσαν.

Η Unilever είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία στον βρετανικό δείκτη FTSE 100, με κεφαλαιοποίηση 91 δισεκ. λιρών. Παγκοσμίως απασχολεί 168.000 εργαζομένους, 7.500 εκ των οποίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)