Θεσσαλονίκη: Εκλεκτές σαρακοστιανές γεύσεις στην αγορά Μοδιάνο

Ένα τραπέζι γεμάτο από Ελλάδα, που τιμά τις ορθόδοξες παραδόσεις και τα έθιμα, ετοίμασαν οι υπεύθυνοι της ιστορικής αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να καλωσορίσουν την άνοιξη και να μας προετοιμάσουν για τη νηστεία των εορτών του Πάσχα.  Από την ακριτική Φλώρινα και την Καστοριά, τη Χίο, τη Λέσβο, έως και την εύφορη Πάρο, παρουσιάστηκαν σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας λίγοι μόνο από τους γαστρονομικούς θησαυρούς της αγοράς.

Πρωταγωνιστές ήταν τα σαρακοστιανά και τα νηστίσιμα εδέσματα που παράγονται από καταξιωμένους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα. Βραβευμένοι μεζέδες και εκλεκτά μαγειρευτά φαγητά, όπως φασόλια γίγαντες με χαβιάρι πιπεριάς Φλωρίνης του Ναουμίδη, μελιτζανοσαλάτα με καπνιστό τσάι από τον Δομοκό, πίκλα καρότου από τον Λαγκαδά, σούπα φακές με μανιτάρια από την Καστοριά, ζυμαρικά με σκορδόλαδο και μαϊντανό, γαριδομάνες από γνωστό street food εστιατόριο, αλλά και ούζο Μυτιλήνης και αρωματικοί οίνοι συνόδευσαν με αρμονία το παραδοσιακό τραπέζι και ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα πολλαπλά επίπεδα γεύσεων από τα προϊόντα που παράγονται από καταξιωμένους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα.

Ρετσίνα «Αφρός»

Ξεχωριστή νότα έδωσε και η καινοτόμος ρετσίνα «Αφρός» του οινοποιείου Κεχρής με σταφύλια που προέρχονται από αμπελώνες του Αμυνταίου και η οποία είναι η πρώτη pet-nat ρετσίνα (κρασί που εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και έχει διακριτικές φυσαλίδες). Στους γαστρονομικούς θησαυρούς της αγοράς Μοδιάνο δεν έλειπαν και οι γλυκείς πειρασμοί, όπως το γλυκό του κουταλιού μανταρίνι, σουτζούκ λουκούμ και διάφορες χειροποίητες ενεργειακές μπάρες και γλυκά. Ολοκληρώθηκε με ροφήματα βοτάνων, αλλά και σουμάδα από τη Χίο.

Στο γευστικό ταξίδι μας καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, και η Σύλβια Κουμεντάκη, director/gastronomy events specialist & consultant της εταιρείας Chef Stories.