Θεσσαλονίκη: Ένα πικ-νικ με μουσική και σινεμά στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Ένα πικ-νικ με μουσική και σινεμά στο κέντρο της πόλης

Στην πλατεία της Ρωμαϊκής Αγοράς ο κόσμος καταφθάνει κρατώντας το “καλάθι” του. Μαμάδες με τα μωρά στο μάρσιπο, φοιτητές , μικρά παιδιά αλλά και … μεγαλύτερα παιδιά, άνω των 70 ετών και πολλοί τουρίστες. Απλώνουν το τραπεζομάντηλο ή την ψάθα τους και είναι έτοιμοι! Αυτή η εικόνα επαναλαμβάνεται τα τελευταία πέντε χρόνια, κάθε φορά που πραγματοποιείται στην πόλη μας το πικ-νικ urban festival, το οποίο έχουν παρακολουθήσει συνολικά περισσότερα από 15.000 άτομα.

Όπως επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Κουλουζάκης, ένας εκ των διοργανωτών, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, το πικ-νικ urban festival δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να δει την πόλη του με μια άλλη ματιά και ζήσει κάτι διαφορετικό.

Μάλιστα, ένα ποσοστό της τάξεως 10 με 15% είναι τουρίστες, ανάμεσα τους και πολλοί ξένοι φοιτητές που βρίσκονται στην πόλη για σπουδές.

Το Φεστιβάλ αρχίζει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μουσική και σινεμά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 6.30 το απόγευμα και μέχρι τις 9 το βράδυ στη σκηνή ανεβαίνουν διάφορα συγκροτήματα. Ακολουθούν ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

“Υπάρχει μια μεγάλη οθόνη την οποία μπορούν να βλέπουν και όσοι είναι εκτός. Είναι ένα ανοιχτό φεστιβάλ, που έχει ένα μικρό αντίτιμο ως είσοδο (το εισιτήριο είναι 3 ευρώ και τα παιδιά είναι δωρεάν) τόσο όσο χρειάζεται για είναι βιώσιμο και να διασφαλίζεται η τάξη”, εξήγησε ο κ.Κουλουζάκης.

Όπως επίσης τόνισε, ο κόσμος σέβεται το χώρο και όταν αποχωρεί τον αφήνει σε καλή κατάσταση.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Parenthesis, σε συνεργασία με το φεστιβάλ κινηματογράφου Νάουσας και με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ