Αυτό το άρθρο είναι 104 μηνών

Φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη

Ταξίδι αισθήσεων και γαστρονομίας στη Μονή Λαζαριστών
04/09/2016
1' διάβασμα
festival-gefsis-kai-politismou-sti-thessaloniki-48496

Ένα διήμερο ταξίδι στον γαστρονομικό πολιτισμό της Θεσσαλονίκης διοργανώνει για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τις πολύχρωμες και πολυπολιτισμικές επιρροές που δέχθηκε η Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της ιστορικής διαδρομής της, διαμορφώνοντας τελικά το δικό της μεθυστικό άρωμα και τις δικές της ξεχωριστές γεύσεις.

Στο ταξίδι γεύσεων και πολιτισμών συμμετέχουν εστιατόρια της πόλης που ειδικεύονται στις θεματικές και έθνικ κουζίνες. Έτσι, η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, η κρητική, η ποντιακή και η θρακιώτικη θα συνδεθούν με κουζίνες από εστιατόρια ασιατικά, αραβικά, σερβικά κ.ά., αναδεικνύοντας τον γαστρονομικό τουρισμό, πολιτισμό και πλούτο της πόλης.

Εκτός από τα εστιατόρια, συμμετέχουν μικρά και μεγάλα οινοποιεία, καθώς και εταιρείες παραγωγής τροφίμων. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η ΛΑΜΨΗ».

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: