Θεσσαλονίκη: Ιδιωτικά απορριμματοφόρα θα μαζέψουν 1.200 τόνους σκουπιδιών

Θεσσαλονίκη: Ιδιωτικά απορριμματοφόρα θα μαζέψουν 1.200 τόνους σκουπιδιών

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υπέγραψε την απόφαση για ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων και σήμερα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρείας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το καθάρισμα από τα «βουνά» των σκουπιδιών.

Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία προχώρησε χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές προσπάθειες από τα μέλη της και της κατάληψης του χώρου όπου συνεδρίαζαν, από εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Η ανάθεση σε ιδιώτη προβλέπει την αποκομιδή 1.200 τόνων σκουπιδιών, μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ οι συμβασιούχοι σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Η αποκομιδή από ιδιώτη κοστίζει στον δημότη 137 ευρώ τον τόνο, ενώ με τους εργαζόμενους είναι γύρω στα 60 ευρώ» δήλωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Σύμφωνα με την κ. Εξαδαχτύλου και σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους δώδεκα απορριμματοφόρα του δήμου με προσωπικό ασφαλείας. «Βγάζουμε ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας και το πρόσωπο της πόλης άλλαξε με τη δική μας δουλειά» είπε.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως σήμερα θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια για την αποφυγή μολύνσεων. «Έχουμε έγγραφα από τη Διεύθυνση Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τους ψεκασμούς» είπε.

(Πηγή: naftemporiki.gr)