Θεσσαλονίκη: Τον κόμβο του αεροδρομίου απέκλεισαν οι αγρότες – Συνεδριάζουν το βράδυ

Θεσσαλονίκη: Τον κόμβο του αεροδρομίου απέκλεισαν οι αγρότες – Συνεδριάζουν το βράδυ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τον οδικό άξονα, που συνδέει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν με τρακτέρ, για 24 ώρες, αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες ουσιαστικά μετέφεραν τα τρακτέρ από τη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια» στον κάθετο οδικό άξονα του αεροδρομίου και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παρακαμπτήριου οδού.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν τους αγροτοκτηνοτρόφους να μετακινήσουν τα τρακτέρ πιο κοντά στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ενώ, ταυτόχρονα, διευκολύνουν και τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στον παράπλευρο δρόμο.

Στο σημείο που έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, στήθηκαν μεγάλα καζάνια, με κριθαράκι και αγριογούρουνο, που προετοίμασαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Βράσταμα Χαλκιδικής και μοιράζονται μερίδες, μέσα σε κεσεδάκια, στους περαστικούς οδηγούς και επιβάτες οχημάτων.

Όπως οι αγρότες αναφέρουν ο αποκλεισμός του αεροδρομίου αποφασίστηκε μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί στην κυβέρνηση να ορίσει, μέχρι σήμερα, ακριβή ημερομηνία συνάντησης, με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Στη γενική συνέλευση που θα γίνει το βράδυ και θα συμμετέχουν όλοι οι συντασσόμενοι με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, από Αμύνταιο και τα Φάρσαλα, μέχρι τη Λάρισα, τις Σέρρες και την Πελοπόννησο, θα καθοριστεί το επόμενό μας βήμα», επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων Χαλκιδικής, Βαγγέλης Μισαηλίδης, προσθέτοντας πως «είχαμε προειδοποιήσει ότι εάν δεν έχουμε απάντηση μέχρι τις 14.00 θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».

Για «προσβολή» στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που βρίσκονται στο δρόμο από τις 30/1 και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, μίλησε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής. «Όσο οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα παίρνουν τα ραβασάκια από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τόσο ενισχύονται τα αγροτικά μπλόκα», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές