Το Ηπειρώτικο Πρωινό σε πρώτο πλάνο

Παραγωγοί, μεταποιητές και τουριστικοί φορείς σε τροχιά συνεργασίας

Το Ηπειρώτικο Πρωινό σε πρώτο πλάνο

Στην καθιέρωση του Ηπειρώτικου Πρωινού είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, που για τη φετινή χρονιά έχει συντονίσει ένα πλαίσιο ακόμη πιο οργανωμένων δράσεων.

Η ιδέα να συνδυαστεί η ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής με την προώθηση των ελληνικών προϊόντων της ηπειρώτικης γης βρήκε από την πρώτη στιγμή θερμή ανταπόκριση από όλους τους παραγωγικούς φορείς. «Η προσπάθεια ξεκίνησε δειλά  δειλά, αλλά φέτος προχωράμε πιο οργανωμένα», τονίζει στην «ΥΧ» ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ποιότητα των προϊόντων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει ότι αυτή η προσπάθεια θα αποτελέσει το επιστέγασμα μιας συνεργασίας, από τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, στον τουρισμό. «Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και σε αυτό πηγαίνουμε όλοι μαζί», επισημαίνει. Στη γαστρονομική ανάδειξη της περιοχής συμβάλλει και η Λέσχη Αρχιμαγείρων, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων, το οποίο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο με την προσθήκη και νέων προϊόντων.

Πριν από λίγες ημέρες, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ένταξη οσπρίων – ψυχανθών, μετά από αίτημα της ΔΑΟΚ Πρεβέζης και ρύζι κατόπιν αιτήματος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γκουμάτσας Θεσπρωτίας. Κι από το πλούσιο αυτό Καλάθι, προτείνονται τα προϊόντα που συνθέτουν τόσο το πρωινό όσο και τα γεύματα που σερβίρονται στους Έλληνες και ξένους φιλοξενούμενους της περιοχής. Σημειώνεται ότι όλα τα προϊόντα προωθούνται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Επιπλέον, όπως μας εξηγεί ο κ. Καχριμάνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες προβολής και προώθησης των προϊόντων με τη συμμετοχή της περιφέρειας και των Ηπειρωτών παραγωγών και φορέων σε εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες του εξωτερικού. «Και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά», σημειώνει.

Γεωργία Μπόχτη