“Το Καπάνι δεν κλείνει” δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης

Τη διαβεβαίωση πως «το Καπάνι δεν κλείνει» έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι μετά από προειδοποιήσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για ενδεχόμενο “λουκέτο”, εάν δεν τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εάν η αγορά Βλάλη δεν ανασυσταθεί.

«Πρώτον, το Καπάνι δεν κλείνει και δεύτερον δεν είναι δημοτική αγορά. ‘Εχει ορισμένα καταστήματα ο δήμος, τα άλλα όμως είναι ιδιωτικά. Η κατάσταση στο Καπάνι δεν είναι άγνωστη και ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν “βαριά” έργα. ‘Εχει να μπει “καρφί” από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 1997» είπε ο κ.Μπουτάρης.

Πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο δουλειά του δήμου» και πως εάν τα καταστήματα δεν πληρούν τους υγειονομικούς όρους είναι αρμοδιότητα της Υγειονομικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να τα κλείσει.

Σύμφωνα με τον κ.Μπουτάρη, στην οδό Ερμού υπάρχει μόνιμος συμπιεστής για τη μεταφορά των απορριμμάτων, ενώ στα προσεχή έργα είναι η υπογειοποίηση των κάδων.

«Η διοίκηση Μπουτάρη έχει προβεί σε διάφορες αναβαθμίσεις, όπως είναι ο ηλεκτροφωτισμός, η βελτίωση των δαπέδων, η συνέργεια με την ΕΥΑΘ και ο καθαρισμός των φρεατίων, η προσπάθεια για ανακύκλωση και η αποκομιδή απορριμμάτων πολλές φορές τη μέρα», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος, πρόσθεσε πως «η διοίκηση έχει ήσυχη τη συνείδηση της για το Καπάνι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης: 

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: To ΚΑΠΑΝΙ θα πρέπει να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί πλήρως και οριστικά