Το παράδειγμα του νέου αγρότη από τον Φενεό Κορινθίας

Επένδυσε στην οικογένεια, κέρδισε στην κτηνοτροφία

Το παράδειγμα του νέου αγρότη από το Φενεό Κορινθίας

Με δικά του μέσα και χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας, κατάφερε να εξελίξει την οικογενειακή αγροτική επιχείρηση στο Φενεό Κορινθίας και να παράγει ποιοτικά προϊόντα, με μοναδικό του «όπλο» την αγάπη του για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Ο λόγος για τον 33χρονο νέο αγρότη, Ανδρέα Κουρλιούρο, ο οποίος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, δεν το έβαλε κάτω και σήμερα, συμμετέχοντας στην οικογενειακή επιχείρηση, παράγει ετησίως 40-50 τόνους αιγοπρόβειο γάλα και 2-3 τόνους αρνίσιο κρέας, το οποίο προωθεί στην αθηναϊκή αγορά.

«Εντάχθηκα στο πρόγραμμα νέων αγροτών το 2003 στα 22 μου χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν έλαβα τα χρήματα που δικαιούμουν, αφού άλλα προέβλεπε τότε το πρόγραμμα και άλλες αποφάσεις ελήφθησαν. Χρειαζόταν να βγάλω άδεια για τη λειτουργία στάβλου, αλλά δεν κατέστη δυνατό, όπως συνέβη με τους περισσότερους κτηνοτρόφους τότε, γιατί απαιτείτο μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ υπήρχαν κι άλλα εμπόδια από πλευράς του κράτους. Έτσι, δεν πρόλαβα να βγάλω τη σχετική άδεια, με αποτέλεσμα να απενταχθώ από το πρόγραμμα», μας λέει ο κ. Κουρλιούρος. Δεν σταμάτησε, όμως, τις προσπάθειές του. «Με δικά μου μέσα και με τη βοήθεια της οικογένειάς μου που εργαζόμαστε από κοινού έχουμε σήμερα μια υγιή επιχείρηση».

  • Ν.Τ.