ΤΟΕΒ Βέροιας: Καμπανάκι για τα αποθέματα νερού στις ορεινές περιοχές

Σήμα κινδύνου για τα αποθέματα νερού που έχουν επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό εξαιτίας της ανομβρίας και των κλιματικών συνθηκών εκπέμπει ο ΤΟΕΒ Βέροιας.

Αν και ο Οργανισμός κατάφερε, μέχρι στιγμής, να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες για άρδευση, στα περίπου 60.000 στρέμματα καλλιεργειών που καλύπτει ο χώρος ευθύνης του, ωστόσο στις ορεινές περιοχές παρατηρήθηκε μείωση των αποθεμάτων στις γεωτρήσεις και στις πηγές. «Η φετινή ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν προβλήματα στις καλλιέργειες ροδάκινων, νεκταρινιών, κερασιών και αμπελιών που βρίσκονται στις ορεινές περιοχές. Ο πυθμένας των γεωτρήσεων και των πηγών έχει κατέβει πολύ χαμηλά αφού τα δύο ποτάμια που παίρνουμε νερό, από τις πηγές Ασπρονερίου και από το Άξιο, έχουν στερέψει» τονίζει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, Χρήστος Τσανασίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος υπήρξε πρωτοφανής κατανάλωση ρεύματος, η οποία ξεπερνά το 100% σε σχέση με άλλες χρονιές. Όπως λέει, τα αντλιοστάσια δεν σταμάτησαν να δουλεύουν για αυτό και καταγράφονται υψηλές καταναλώσεις. «Παρά την υπερβολική κατανάλωση και τη δύσκολη χρονιά, δεν θα χρειαστεί να ανεβάσουμε τα αρδευτικά τέλη» τονίζει και καταλήγει ότι ξεκινούν φέτος ένα μεγάλο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ «Τηλεμετρίας και Τηλεχειρισμού», το οποίο θα ωφελήσει τους παραγωγούς, αντιμετωπίζοντας σχετικά ζητήματα.