Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες – Αποφασίζουν την αντιπροσωπεία τους τα μπλόκα

Για την Τρίτη 12 το μεσημέρι καθορίστηκε τελικά το ραντεβού των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αγρότες της πανελλαδικής των μπλόκων συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι στη Σίνδο Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο με εκπροσώπους από τα περισσότερα από τα 60 μπλόκα της χώρας προκειμένου να προτείνουν την 20μελή επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ» η κυβέρνηση έχει προτείνει 10μελή αντιπροσωπεία, ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση. Εξάλλου η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει όλους τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, όπως δηλώνουν οι επικεφαλής τους» σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Από τη Θεσσαλία έχουν αναχωρήσει αγρότες από τα μπλόκα του Αλμυρού, Στεφανοβικείου, Πλατυκάμπου, Δέντρων Τυρνάβου, κόμβου Πυργετού, Ζάρκου Τρικάλων, κόμβου Ε-65 και Νέου Μοναστηρίου Δομοκού. Επίσης οι Θεσσαλοί θα ζητήσουν ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει σχετικά με την αποκατάσταση τω ζημιών που προκλήθησαν από τις πλημμύρες.

Να ξεσηκώσουν το κέντρο της Λάρισας αναμένεται και πάλι σήμερα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, καθώς αποφασίστηκε να κινηθούν με τα τρακτέρ τους προς την Κεντρική πλατεία, συνεχίζοντας έτσι τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση με τα τρακτέρ έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία, όπου αναμένεται και να διανυκτερεύσουν.

Στο μπλόκο Πλατυκάμπου ο Δημ. Κουτσούμπας

Με χειροκρότημα έγινε δεκτός ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τους αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου Λάρισας, όπου έφθασε λίγο μετά τις 6 μ.μ..

Στη συνάντηση που έγινε στην τέντα που έχουν στήσει οι αγρότες στον κόμβο Πλατυκάμπου, τον κ. Κουτσούμπα, καλωσόρισαν με ομιλίες τους τα μέλη της ΣΕ του μπλόκου Γιώργος Καραϊσκος και Γιάννης Κουκούτσης, οι οποίιο αναφέρθηκαν στο πρόβλημα με τα πλημμυρισμένα 180.000 στρέμματα στην Κάρλα, το θέμα των έργων για αποκατάσταση των χωραφιών από τα φερτά υλικά και στο οξύ πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν ή δέχθηκαν τη νέα ΚΑΠ, η οποία λειτούργησε υπέρ των μεσαζόντων, ενώ μείωσε τα ποσά για τους αγρότες. «Για τα προβλήματα των αγροτών, υπεύθυνοι είναι τα καρτέλ και οι κυβερνήσεις, τα κόμματα που ψηφίζουν την ΚΑΠ ενώ για την ευημερία του αγρότη, τον εργάτη, του λαού, εμπόδιο είναι η ΕΕ, που αποδείχθηκε λυκοφωλιά για το αγροτικό εισόδημα. Όσα μας έλεγαν για χρυσά κουτάλια ήταν ψέματα».

Συνάντηση Κασσελάκη με τους μπλοκατζήδες

Με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στ. Κασσελάκης θα ξεκινήσει τη δημόσια παρουσία του στη Θεσσαλία το απόγευμα της Παρασκευής με επίσκεψη στο μπλόκο που έχουν δημιουργήσει διαμαρτυρόμενοι αγρότες στον Ε-65.

Επίσης από τις 6 θεματικές ενότητες που θα λάβουν χώρα στο συνέδριο είναι και η αποκατάσταση από την καταστροφή των πλημμυρών με ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτικό τομέα και η παρουσίαση εναλλακτικής πρότασης για τον πρωτογενή τομέα, την οποία επεξεργάστηκαν ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης και ομάδα επιστημόνων.

Διαβάστε επίσης: 

Αλλάζει η ημερομηνία συνάντησης Μητσοτάκη με τους αγρότες