Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Συνεχίζεται συντονισμένα η προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την παροχή βοήθειας στους άπορους και στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, με νέες  δράσεις διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Την Tετάρτη 24 Αυγούστου 2016 και την  Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συντονιστή του υπεύθυνο Τομέα Κοινωνικής Συνοχής και Προσφυγικού Χάρη Αηδονόπουλο, διένειμε  τρόφιμα συνολικής ποσότητας  15 τόνων και  είδη ιματισμού συνολικής ποσότητας 11 τόνων.

Τα τρόφιμα και τα είδη ιματισμού θα διατεθούν σε απόρους δικαιούχους,  στα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια των Ιερών Μητροπόλεων και των ενοριών εκκλησιών στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης καθώς και σε συλλόγους πολυτέκνων και άλλες κοινωνικές δομές υποστήριξης απόρων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού όπως είναι  το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων ROM  «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους συνανθρώπους μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά τους άπορους και κοινωνικά ευάλωτους πολίτες και να προσφέρουμε όσo περισσότερo μπορούμε, σε στενή συνεργασία με τις Μητροπόλεις, τις εκκλησίες και τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της περιοχής μας. Οι  πρόσφατες διανομές τροφίμων και ρούχων προέρχονται από δωρεές των Η.Π.Α. με στόχο την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Τους ευχαριστούμε θερμά που συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όσο υπάρχει ανάγκη θα υπάρχουν  και δράσεις  προσφοράς από την πλευρά μας» τόνισε ο υπεύθυνος Τομέα Κοινωνικής Συνοχής και Προσφυγικού  της Π.Κ.Μ. Χάρης Αηδονόπουλος.