“Τρώμε τοπικά”: Ο βιώσιμος γαστρονομικός τουρισμός της Κέρκυρας

Εκδήλωση με τίτλο «Τρώμε Τοπικά» και θέμα τον βιώσιμο γαστρονομικό τουρισμό, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 1η Απριλίου, στην Κέρκυρα.
Η μείωση της σπατάλης τροφίμων και τα διατροφικά πρότυπα στην εστίαση, η αυθεντική τοπική κουζίνα ως μοχλός ανάπτυξης του βιώσιμου τουρισμού, αλλά και η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας ως σημαντικού τουριστικού προϊόντος, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν.
Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Βουλισμά, πρόεδρο λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας, στόχος ήταν η καλλιέργεια γαστρονομικής παιδείας, μέσα από τη στήριξη προϊόντων του νησιού, όπως του λαδιού, του κουμκουάτ, του αμπελώνα κ.α., και η ενίσχυση της αυθεντικότητας και της ποιότητας των τουριστικών εμπειριών στην Κέρκυρα.
Στην εκδήλωση που ήταν ανοιχτή στο κοινό, προσφέρθηκαν κεράσματα βασισμένα σε παραδοσιακές τοπικές συνταγές του νησιού, φτιαγμένες με ντόπια υλικά.