Τσίπρας: Σχολικά γεύματα σε 130 χιλιάδες μαθητές δημοτικών

Περιφερειακό Συνέδριο Κρήτης: Σήμερα η ομιλία Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα (Δείτε το πρόγραμμα)
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από το δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο -κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι, «κάθε μέρα στο σχολείο, όλα τα παιδιά τρώνε φαγητό. Ή μήπως όχι όλα; Τα σχολικά γεύματα στηρίζουν χιλιάδες οικογένειες. 130.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων τρώνε σωστά. Η παιδική παχυσαρκία υποχωρεί. Η μεσογειακή διατροφή μεγαλώνει γερούς οργανισμούς. Οι θέσεις εργασίας στον τομέα σίτισης αυξάνονται. Διεθνώς τα σχολικά γεύματα είναι πρότυπα διατροφής. Και είναι νόστιμα όπως η λέξη “αλληλεγγύη”».

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στο τέλος, ακούγεται η φωνή του πρωθυπουργού -όπως σε όλα τα ανάλογα βίντεο- να λέει: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Αναφερόμενη στο θέμα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου η οποία παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου χώρου του κέντρου ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων με νοητική υστέρηση στον Ταύρο, υποστήριξε ότι το 2019-2020 «θα φτάσουμε τα 500.000 σχολικά γεύματα».
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές