Τυμπάκι: Καταστράφηκε από την πυρκαγιά το συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων (video)

Τυμπάκι: Καταστράφηκε από την πυρκαγιά το συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων

Μία από τις πλέον σημαντικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στην Κρήτη, το «Συσκευαστήριο Γιαννακάκη», καταστράφηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο 23/7 στις εγκαταστάσεις της.

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας δύναμη της Πυροσβεστικής παρέμεινε στο χώρο του συσκευαστηρίου, προκειμένου να ελέγξει πλήρως την φωτιά, που από το βράδυ του Σαββάτου είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Τις κατεστραμμένες από την πυρκαγιά εγκαταστάσεις της επιχείρησης στη Μεσαρά, επισκέφθηκε την Κυριακή 24/7 ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Ήρθα να εκφράσω την συμπαράστασή μου σε ένα μεγάλο εξαγωγέα της Κρήτης. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε έτσι ώστε να γίνουν οι εξαγωγές, δεν πρέπει να σταματήσουν, γιατί όλος ο κόσμος περιμένει να πουλήσει τα προϊόντα του,  και να φύγουν στο εξωτερικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την συνάντηση του με τον κ. Γιαννακάκη.

Εμείς από την πλευρά μας, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, «είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια και θεωρώ ότι με νηφαλιότητα, ο ιδιοκτήτης  πρέπει να πάρει την απόφαση του με την οικογένειά του για τις επόμενες  κινήσεις. Θα είμαστε δίπλα για να μπορεί να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα και για την εταιρεία και για τους παραγωγούς που πρέπει να διατεθεί η παραγωγή των σταφυλιών στις αγορές του εξωτερικού, και να ανταμειφθεί ο κόπος των αγροτών μας.

Αν μια μεγάλη εξαγωγική εταιρεία σταματήσει, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Άρα πρέπει να συνεχίσει, και αυτή είναι η έκκληση η δική μου, να συνεχίσει να γίνονται εξαγωγές. Μπορεί  να βρεθεί τρόπος, υπάρχουν διάφορες λύσεις».