Β. Οικονόμου: Πότε περιμένετε ν΄ αποζημιώσετε τους Ζακυνθινούς αγρότες;

Β. Οικονόμου: Πότε περιμένετε ν΄ αποζημιώσετε τους Ζακυνθινούς αγρότες;

Εκτεταμένες καταστροφές έχουν πάθει χιλιάδες ρίζες ελιές ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί κτηνοτροφικές μονάδες στη Ζάκυνθο, αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις, υποστηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος απευθύνει σχετικά ερωτήματα, προς τους συναρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με το βουλευτή Αττικής, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στη Ζάκυνθο, «το καλοκαίρι του 2017 σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία του νησιού. Εκτεταμένες πυρκαγιές σχεδόν σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο, δηλαδή σε Αναφωνήτρια, Μαριές, Κοιλιώμενο, Αγαλά αλλά και σε χωριά όπως το Ρομίρι, Λαγόποδο κ.α, αφάνισαν 35.000 στρέμματα γης, καταστράφηκαν χιλιάδες ρίζες ελαιόδεντρων, ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς, δεκάδες ζώα έχασαν την ζωή τους, ζωοτροφές καταστράφηκαν, ενώ μεγάλο πλήγμα υπέστη και η παραγωγή μελιού με εκατοντάδες κυψέλες να έχουν καεί και σε άλλες να έχει λιώσει το περιεχόμενό τους».

Όπως λέει, από τότε ξεκίνησε ένας τεράστιος Γολγοθάς για τους κατοίκους της Ζακύνθου με τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και μη βρίσκοντας καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Υποστηρίζει πως κλιμάκιο της ΝΔ τότε είχε μεταβεί άμεσα στις πληγείσες περιοχές της Ζακύνθου και κατέθεσε πρόταση προς την πολιτεία με μια σειρά μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά.

«Δυστυχώς όχι μόνο δεν έγινε τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή αλλά ακόμα και σήμερα εκκρεμούν οι αποζημιώσεις τους. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες που δώσατε τότε στους κατοίκους ήταν για μια ακόμη φορά λόγια του αέρα,  ξεγελώντας  τους ανθρώπους που παλεύουν να επιβιώσουν και έχασαν μέσα σε λίγες ώρες τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο λαός της Ζακύνθου διεκδικεί τα αυτονόητα, πράγμα που θα έπρεπε να δρομολογηθεί κατευθείαν χωρίς την ανάγκη της δικής μας παρέμβασης».

Ο κ.Οικονόμου ζητά να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ως τώρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την πυρκαγιά και ποια μέρα αντιπυρικής προστασίας έχει λάβει, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.